Na prvoj sednici Opštinskog veća u novoj kalendarskoj godini pred članovima ovog tela našlo se jedanaest tačaka Dnevnog reda.

Većnici su usvojili Rešenje o izmeni rasporeda rada i radnog vremena u Domu zdravlja Gornji Milanovac. Naime, prema predlogu Komisije za unapređenje kvaliteta rada doneta je Odluka da se rad Odeljenja za zdravstvenu zaštitu žena organizuje u dve smene, čime se obezbeđuje dostupnost medicinskih usluga opredeljenim pacijentima za izabranog ginekologa.

Takođe, na današnjem zasedanju članovi Opštinskog veća obavešteni su da je od Republičkog fonda za zdravstvenu zaštitu stigao dopis kojim se potvrđuje da sve apotekarske ustanove sa teritorije Republike Srbije koje su prestale sa radom u 2018. godini, kao i one koje su deo kapaciteta dale u zakup neće biti uključene u ugovorne odnose za 2019. godinu. Prvi čovek milanovačke opštine rekao je da ovakva odluka neće uticati na dalji rad apoteke.

– Sva dugovanja su ostala na opštini Gornji Milanovac kao što smo i mislili da će biti. Mi smo finansijska sredstva odvojili za ovu godinu i to je 15 miliona dinara, gde ćemo sa reprogramima koje smo već potpisali sa dobavljačima taj deo izmirivati.

Kovačević je izjavio da je ovakva odluka očekivana i da država neće vraćati dugove apoteka koje su bile u vlasništvu opštine.

– Hteli smo još jednom da proverimo taj stav, dobili smo odgovor i mi dalje nastavljamo prema planu koji smo mi i inače započeli da radimo.

Kada je reč o radu apoteke predsednik je rekao da je protekle nedelje imao sastanak sa zakupcima apoteke u našoj opštini na kome je obavešten da su dobili dozvolu za izdavanje recepata u svim apotekama.

– Očekujemo da u narednim danima bude završeno renoviranje prostorija apoteka u samom gradu kako bi one mogle da krenu sa radom. Sve ide po ustaljenoj dinamici i po onome što smo mi već i planirali.

Kovačević je dodao i da će apoteka koja se nalazi u okviru Doma zdravlja dežurati dvadeset i četiri časa.

Na danas održanoj sednici predsednik Kovačević izvestio je članove Opštinskog veća da opština Gornji Milanovac sarađuje i razvija partnerstvo sa NALED-om par godina unazad.

– Mi želimo to partnerstvo da produbimo i razvijamo na najbolji mogući način. Ono što je sada značajno jeste da smo ušli u sertifikaciju povoljnog poslovnog okruženja, a to je nešto što je jako značajno stranim ulagačima u našu državu kako bi se uverili da li su svi parametri u Opštini onakvi kakvim ih mi predstavljamo. Na nama je da u narednom periodu kroz skupštinske odluke donesemo neka nova rešenja i da sve što uradimo bude u korist celokupne privrede, ne samo stranih investitora.

Prema njegovim rečima lokalna samouprava će u naredne dve godine u saradnji sa NALED-om raditi na sertifikaciji, raditi na menjanju skupštinskih odluka i na tome da poslovno okruženje u Gornjem Milanovcu bude jedno od najboljih u Republici Srbiji.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here