Na klizalištu je danas počela besplatna škola klizanja koju organizuje Sportski centar Mladost uz saradnju sa školicom sporta Kasper. Tačno u 11 časova preko 50 mališana se u pratnji svojih roditelja obrelo na našem klizalištu. Prvi čas je protekao u osnovnim informacijama vezanim za boravak na ledu, kao i početnim koracima kada je klizanje u pitanju.

”Odziv je zaista veliki i mislim da će ovi mališani lepo iskoristiti narednih sedam dana i savladati osnove klizanja. Počeli smo sa osnovama prilikom pada, odnosno ustajanja sa leda. Roditelji nam pomažu kada su u pitanju oni najmlađi polaznici i ja čvrsto verujem da će sva deca nakon ovih sedam dana rada biti obučena da samostalno klizaju, što je i osnovni cilj ive škole” – rekao je jedan od instruktora profesor Nebojša Šarčević.

Školu klizanja vode tri mlada profesora, koji su obučeni da polaznicima prenesu znanja iz ovog lepog i atraktivnog sporta. Podsećamo da će škola klizanja trajati do 7.februara, svakog dana od 11 do 11,45. U sredu 6.februara planirano je da se održe i igre na ledu, koje će početi u 17 časova. Klizalište će do 18.februara za redovne posetioce raditi svakog dana u stalnim terminima od 12, 14, 16 i 18 sati.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here