Košarkaši Borca su na svom parketu uspeli da se revanširaju OKK Beogradu za jedini poraz ove sezone u KLS ligi. Nakon 40 minuta borbe na semaforu je stajalo 83:52.

Početak utakmice odlikuje ravnopravna borba među ekipama. Iako je domaćin imao inicijativu, kao i vođstvo, OKK se dobro odupirao. Ali nije umeo da solidnu igru u odbrani naplati u napadu. A iskusni Čačani su to iskoristili, pa su munjevito vezali sedam koševa, nateravši tako trenera Vićentića da pozove minut odmora. Međutim, savetovanje nije probudilo OKK, pa je Borac nastavio da drži rivala na pristojnom odstojanju, čak povećavši isto na dve cifre (21:6). I sjajno zakucavanje Strahinje Gavrilovića odlično oslikava nadmoć Borca u završnici deonice.

Drugi deo igre otvorio je Alikadić pogotkom za tri, nagovestivši dobro šutersko veče u nastavku duela. I bilo je tako. Na njega se nadovezao Čarapić, pa je Borac pobegao na maksimalnih 20 koševa (43:23). Zaista je delovalo da domaćin sve konce igre drži u svojim rukama.OKK je samo na momente uspevao da odgovori na pravi način. Zbog toga je na veliki odmor čačanski tim otišao sa suficitom od 18 poena.

U nastavak utakmice nešto bolje ulazi domaćin. Odnosno, Borac je igrao gotovo istim intezitetom kao tokom dobrog dela meča. To je bilo sasvim dovoljno da se zadrži već prilično velika razlika. I ne samo to, Čačani su prednost polako povećavali, a dobacili su do plus 34 (68:34). Dominacija Borca bila je potpuna, što potvrđuje i mali broj poena postignut od strane igrača OKK Beograda.

Posledni deo igre bio je stvar formalnosti. Borac je sjajnom igrom tokom 30 minuta rešio pitanje pobednika. OKK nije imao nikakve šanse da nešto bitnije promeni. Pa čak ni da smanji zaostatak. Sve u svemu, Čačani su nastavili da suvereno vladaju KLS ligom.

Borac: S. Gavrilović 15, Alikadić 6, Popović 2, R. Đoković 11, I. Đoković 7, Mićović, I. Gavrilović 13, Majstorović 7, A. Krsmanović, Prlja, Kočović 11, Čarapić 11.

OKK Beograd: Langović 2, Simeunović 10, Negovanović, Islamović, Musić 8, Veljković 15, Jovičić 8, Vujić 7, Kuzmanović 2, Maran, Vićentić, Grujanić.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here