Radmilo Mišović ocenio je besmislenim napade na glumca Predraga Mikija Manojlovića zbog jedne izgovorene rečenice – „Opozicija nema program tako da je njihov protest uzaludan”.

„Svi ti napadi na Mikija jesu prazne i prolazne priče protiv glumačke i umetničke legende, čoveka koji već četiri i po decenije obeležava kulturnu scenu naše otadžbine” – ističe Radmilo Mišović u današnjem saopštenju za javnost.

foto: Glas zapadne Srbije

Kaže da postoje dve činjenice kao povod za ovo njegovo obraćanje:

„Miki je moj prijatelj i to će ostati uvek, on je legenda a ovi na protestima imaju jedan jedini plan, da se dokopaju vlasti bez obzira šta će biti sa Srbijom. Drugi, ne mogu da verujem s koliko se mržnje napada čovek samo zbog toga što ima svoje mišljenje. I meni se to dogodilo posle 5. oktobra, ali sam i tada bio siguran, a i sada sam, da je pobednik u političkim sukobima uvek običan srpski čovek, onaj sa čašću i nacionalnim ponosom, spreman da se uspravi kad mu je najteže”.

Radmilo Mišović (76) je, inače, obeležio sportsku i društvenu povest Čačka. Čitavu košarkašku karijeru proveo je u svom Borcu, za 12 sezona u Prvoj saveznoj ligi SFR Jugoslavije postigao je 7.456 koševa. Pet puta je bio najbolji strelac lige: 1968. (642 koša/ 29.2 prosek), 1969. (625/ 28.4), 1971. (645/ 29.3), 1972. (660/ 30.0) i 1974. (825/31.7).

Proglašen je za najboljeg sportistu Čačka u 20. veku, za vreme bombardovanja SRJ 1999. bio je na čelu Pokreta patriotskih snaga Čačka i posećivao borce na ratištu, a 2000. godine izabran je za poslanika u Skupštini Srbije, sa liste Stranke srpskog jedinstva.

Od rođenja živi u istoj kući, prvoj do Crkve Svetog vaznesenja u središtu Čačka.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here