Početak radova na Koridoru 11 na deonici Preljina – Požega najavljeni su za mart ove godine, a taj deo budućeg auto-puta radiće kineski investitor, čiji su predstavnici posetili opštinu Lučani kako bi izvršili pripremne radnje za podizanje kampova u kojima će boraviti njihovi radnici u naredne tri godine.

„Sa kineskim izvođačem radova smo na današnjem sastanku postigli dogovor o predaji projektne dokumentacije i podnošenju zahteva za dobijanje privremene dozvole za podizanje tri kampa”, izjavio je u ponedeljak predsednik opštine Lučani Milivoje Dolović nakon sastanka sa kineskim investitorima, prenosi Glas zapadne Srbije.

On je precizirao da će jedan kamp biti postavljen u Krstačkom polju, drugi u Markovici, dok je treći planiran da bude podignut u Rtarima.

Prema njegovim rečima, sastanku su prisustvovali direktori lokalnih javnih preduzeća i predstavnici elektroprivrede koji će u narednom periodu obezbediti tehničke uslove po kojima će kineski izvođač radova moći da se priključi pre svega na električnu energiju, vodovodnu i kanalizacionu mrežu a uradiće se i pristupni putevi do samih kampova, prenosi Tanjug.

„Obaveza lokalne samouprave je da u saradnji sa Putevima Srbije izvrši privremenu eksproprijaciju zemljišta, imajući u vidu da su pitanju privatne parcele, kampovi u naredne Površina kampova varira od jednog do šest hektara, a njihova izgradnja počeće krajem februara meseca”, rekao je Dolović.

Dolović je dodao da je planom generalne regulacije opštine Lučani u Krstačkom polju pored same pristupne petlje na auto-put predviđena izgradnja nove industrijske zone, na prostoru od 30 hektara, kao i da će se određenim odlukama unutar opštine propisati način odnosno mogućnost davanja tog zemljišta potencijalnim investitorima.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here