Nakon što je polovinom prethodne godine potpisan ugovor sa kompanijom „Family farm“ iz Beograda o zakupu objekata Apotekarske ustanove Gornji Milanovac, danas je sa radom počela i prva apoteka na gradskom području koja se nalazi u okviru Doma zdravlja Gornji Milanovac.

Predsednik opštine Dejan Kovačević obišao je novootvorenu apoteku i zaposlenima poželeo puno uspeha u radu.

– Posle Rudnika i Pranjana, danas je otvorena i treća apoteka na teritoriji Opštine, koja se nalazi u okviru Doma zdravlja. Ono što je veoma značajno za naše sugrađane jeste da u svim apotekama „Family farm“-a, zakupca koji je preuzeo Apotekarsku ustanovu Gornji Milanovac, postoji mogućnost izdavanja lekova na recept, što i jeste bio glavni cilj od samog početka.

Takođe, Kovačević je naglasio da će apoteka koja se nalazi u okviru Doma zdravlja raditi 24 časa, da će imati noćno dežurstvo svim danima i time je prema njegovim rečima prevaziđen problem kada je reč o dežurnim apotekama na gradskom području. On je dodao i da će ugovor između opštine Gornji Milanovac i zakupca Apotekarske ustanove biti ispoštovan u svim tačkama.

– Očekujemo da sledeće sedmice sa radom počne i apoteka koja se nalazi u okviru Opšte bolnice Gornji Milanovac, kao i izdvojene apoteke koje će biti u Vraćevšnici i u Beršićima. Ove apoteke će raditi u danima kada doktor bude išao u ta sela i kada budu radile lekarske ordinacije.

Predsednik je ovom prilikom podsetio da je ugovor sa „Family farm“-om sklopljen na 35 miliona dinara na period od deset godina i prema njegovim rečima to je deo novca kojim će lokalna samouprava finansirati dugovanja Apotekarske ustanove.

– U prethodnom periodu dugovanja Apotekarske ustanove su bila 63 miliona dinara. Mi smo uspeli da saniramo te dugove i da svedemo na nekih 35 miliona koje ćemo od zakupa vratiti svim dobavljačima i svima kojima je Apotekarska ustanova u Gornjem Milanovcu dugovala. Svi ugovori i sva potraživanja su potpisana na jedan duži period, tako da ćemo sukcesivno, kako budemo dobijali novac od zakupa, vraćati dugove. Ja sam presrećan što smo uspeli da na najbolji mogući način okončamo ovaj deo posla i da građani Gornjeg Milanovca imaju uredno i redovno snabdevanje lekovima.

Marija Jovanović, šef apoteke u Domu zdravlja, jedan je od radnika koji je iz Apotekarske ustanove Gornji Milanovac prešao u radni odnos kod novog zakupca.

– Dosta starih radnika, iz državne apoteke prešlo je kod novog poslodavca. Veoma smo zadovoljni „Family farm“-om, mislim da imamo dobrog poslodavca. Imamo lep asortiman robe, pristupačne su nam cene i nadam se da će nam se pacijenti vratiti.

Jovanovićeva je dodala da je snabdevenost apoteke lekovima dobra, ali da će se pratiti potrebe pacijenata i da će se prema tome trebovati svi potrebni medikamenti.

Sa druge strane, pacijente je veoma obradovala vest da je apoteka ponovo počela sa radom, posebno što je blizu lekarske ordinacije pa ne moraju, kako su istakle, da traže potrebne lekove po celom gradu. Posebno su pohvalili dežurstvo i rad apoteke 24 časa, jer je to nešto što je prema njihovim rečima nedostajalo u Gornjem Milanovcu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here