Veoma uspešan nastup atletičara Slobode na Balkanskom Prvenstvu za juniore u dvorani održanog u nedelju, 10. februara u Istanbulu. Mladi Čačanin imao je dve trke u jednom danu. Prvo je u trci na 800m u fotofinišu osvojio VI mesto sa rezultatom 1:56,72 da bi ne puna dva sata nakon te trke trčao I štafetu 4 X 400m gde su srpski atletičari osvojili 4 mesto sa novim državnim rekordom od 3:22,96.

Dušan Bjelica

“Kao prvo napomenuću veoma dobar nastup kompletne juniorske reprezentacije Srbije na pomenutom Balkanskom Prvenstvu. Osvojeno je pet medalja (jedna zlatna medalja, tri srebrne medalje i jedna bronzana medalja). Takođe, oborena su dva držana rekorda. Što se tiče Dušanovog nastupa. Pomešana su osećanja. Ali prvo, nastup za reprezentaciju svakog sportiste je prvi i osnovni uspeh i čast. Dušan je imao dodatni pritisak jer je znao da ga čekaju dve trke u veoma kratkom vremenskom razmaku. U njegovoj osnovnoj disciplini 800m bilo je previše uzbuđenja. Taktička trka, spor prvi deo trke i onda se sve rešava u finišu. Nije se najbolje snašao. Nijanse odlučuju ko će na pobedničko postolje. Očigledno da mu je falilo malo sportske sreće da bi imao poziciju da se bori za sam vrh. Druga trka u štafeti. Poznato je da je u sportu najgore osvojiti četvto mesto. Sama trka imala je dva ključna momenta. U prvoj izmeni greškom sudije našu ekipu stavljaju na peto mesto u predajno – prijemnom prostoru i ako smo imali drugu poziciju. U trećoj izmeni došlo je do kontakta između našeg takmičara i takmičara iz Slovenije, gde je jednog trenutka naš trkač Đorđević Tihomir pao. Nakon trke sudije su dodelile diskvalifikacije slovenačke reprezentacije. Ali su nakon uložene žalbe Slovenije istu odluku poništili. Smatram i opravdano jer se stekao utisak da nije bilo namere već nesmotrenosti slovenačkog takmičara. Ali i pored tih pehova naši dečaci su istrčali veoma dobru trku oborivši dotadašnji državni rekord. Takođe ovim nastupom i državnim rekordom Dušan Bjelica je nastavio kontinuitet reprezentativnog i vrhunskog juniora Srbije. Već nekoliko godina u nazad nastavlja se trend pristupanja novih članica Balkanske Atletske Federacije (ABAF). Od prošle godine prijemom reprezentacije Ukrajine kao devetnaeste članice ABAF-a Balkanska prvenstva predstavljaju posle Evropskog Prvenstva najmasovnije i najkvalitetnije regionalno prvenstvo Evrope…” reči su trenera Slobodana Nidžović.

U subotu, 9. februara u atletskoj dvorani u Beogradu održano je Prvenstvo Srbije za veterane. Najstariji atletičari čačanske Slobode imali su veoma zapažen nastup.

Srđan Filipović je osvojio:

  • U trci na 60m I mesto i zlatnu medalju rezultatom 8,33 sek.
  • U trci na 200m I mesto i zlatnu medalju rezultatom 27,90 sek.
  • U trci štafeti 4x 200m I mesto i zlatnu medalju rezultatom 2:02,94

Nenad Glavonjić je osvojio:

  • U trci na 800m II mesto i srebrnu medalju rezultatom 2:09,76
  • U trci na 1500m I mesto i zlatnu medalju rezultatom 4:38,91

Mihailo Kolarević je osvojio u trci na 3000m hodanje I mesto i zlatnu medalju rezultatom 24:08,32

Mirjana Vulićević je osvojila u bacanju kugle I mesto i zlatnu medalju rezultatom 9,11m.

“Uvek sa posebnim uvažavanjem pričam o uspesima naših najstarijih atletičara. Njihovu volju za uspehom i takmičenjem predstavljam svojim pulenima kao primer i neku zvezdu vodilju kroz njihovo sazrevanje kao ličnost i uopšte svrhom bavljenjem sportom. Ta istrajnost koja traje je zapanjujuća. Očekujem i u narednom periodu mnogo njihovih medalja i dobrih rezultata” rekao je trener Slobodan Nidžović.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here