Čačani imali 18 poena viška u 25. minutu utakmice, ali na kraju ipak doživeli poraz – 73:69 (10:13, 16:23, 21:22, 26:11).

foto: KSS

Borac je, slobodno se može tako konstatovati, ispustio “mega” hendikep i šansu da uradi ono što nije viđeno već četiri godine – da jedan tim iz Jadranske lige bude eliminisan već u četvrtfinalu! Veliko je pitanje da li bi se ovakav pad dogodio da je Borac na raspolaganju imao prekaljenog Marka Marinovića, ali povreda skočnog zgloba ga je odvojila od terena…

Izabranici Jovice Arsića su posle 25 minuta bili u gotovo nezamislivoj situaciji – sa čak 18 poena viška (52:34) posle kiše trojki u režiji dvojice Đokovića, Ilije i Radovana! Mega je u tim momentima bila na samo 13 ubačenih šuteva iz igre iz čak 44 pokušaja, uz tek jedno pogođeno slobodno bacanje iz sedam pokušaja.

Mega je posle trojke Radovana Đokovića za maksimalnih 18 poena zaostatka promenila ploču i zaista napravila pravo malo čudo u završnih petnaest minuta utakmice. Sve je počelo trojkom mladog Luke Ašćerića, posle koje su Adam Mokoka i Nikola Mišković kreirali seriju 8:0 čime su drastično smanjili zaostatak. Nije igrače Mege obeshrabrila minijatura Predraga Prlje, jer je ubrzo stigla nova Ašćerićeva strela iz ko je Mega nakon ozbiljnog pada uspostavila kakvu-takvu kontrolu i imala jasan cilj pred sobom.

Istina, Borac je uspeo da uzvrati udarac na veliki nalet rivala i preko Prlje i Radovana Đokovića u poslednju četvrtinu uđe sa čak 13 poena viška (58:45). Tu se, doduše, čačanska grmljavina pretvorila u blagu, letnju kišicu… Igrači Mege odradili su veliki posao jer su na Mokokinim krilima značajno pojačali odbranu i naterali Borac da ostane bez poena više od pet minuta. Dok je Mokoka dirigovao odbranom, Stefan Fundić i Luka Ašćerić su komandovali ofanzivnim delom i u minutima velikog posta Čačana uspeli da preokrenu rezultat.

I pored svega Borac je ostao u životu sve do završnih trenutaka utakmice, kada je Ilija Đoković podlegao nedostatku iskustva u presudnim momentima. Požurio je reprezentativac Srbije da završi napad i na jedanaest sekundi do kraja tražio kontakt u šutu za tri poena iz koraka, ali faul nije dobio. Promašio je ceo koš i onda omogućio Miškoviću da sa penala overi pobedu. Mega je samo u četvrtoj deonici ubacila isti broj poena (26) koliko u celom prvom poluvremenu, u čemu se najviše i ogledala razlika između dva dela igre.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here