U Ušću kod Kraljeva u petak, 15. februara, održane su tradicionalne ulične trke povodom Dana državnosti. Kao i do sada, pored takmičara iz srpskih klubova nastupili su i takmičari iz Rumunije i BIH.

Atletski klub “ČAAK” je ovog puta nastupio sa članovima Atletske škole, jer mlađi juniori sutra nastupaju na Državnom Prvenstvu u Beogradu.

Prvu medalju za svoj klub donela je Dunja Mateić u kategoriji 2010/11. godište u trci na 600 metara. Iako je “ulazno” godište, pripalo joj je 3. mesto, u istoj trci Ivana Vojinović je u svom prvom nastupu zauzela 5. mesto.

Posle duže pauze zbog gripa sjajan nastup imala je Đurđa Đokić u trci devojčica 2008/09. godište na 600 metara, zauzimanjem 1. mesta, dok je u istoj trci Kristina Đurović bila 3. mesto.

U trci dečaka 2008/09. godište na 600 metara, Vuk Grujić zauzeo je 2. mesto, dok je u istoj trci Andrej Cvetić zauzeo 4. mesto

Kod mlađih pionirki (2006/07) na 1200 metara, pobedila je sjajna takmičarka iz Rumunije, dok je Ivi Zelenović pripalo 2. mesto.

Veliko iznenađenje priredio je Marko Milanović odličnim nastupom i zauzimanjem 3. mesta, na 1200 metara u trci pionira (2004/05).

“Zadovoljni smo nastupom naših najmlađih takmičara. Osvojili smo 6 medalja, ali nedostajalo je malo sportske sreće da taj broj bude daleko veći. Medalje su za malo izmakle Andreju i Lazaru Cvetiću, koji su ovaj put osvojili 4. mesto, Ivana Vojinović je bila 5. mesto, Nađa Jović je imala pad na startu, a od nje smo takođe očekivali medalju. Očekivane plasmane ostvarili su Iva Vasojević, Jana Janković, Marta Jezdimirović, Sofija Đunović, Ružica Davidović, Sofija Delević, Lazar Kuljanin i Stefan Delević.” – ističe trener Srđan Jović.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here