Novak Đoković po četvrti put je proglašen najboljim sportistom planete u izboru akademije Laureus.

foto: Profimedia

Najbolji teniser planete se tako pridružio sprinteru Juseinu Boltu, koji takođe ima četiri nagrade, a približio se Rodžeru Federeru pored čijeg imena stoji pet nagrada.

Đoković je bio najbolji 2012, 2015. i 2016. godine. Nagrada se dodeljuje od 2001. godine. Srpskom teniseru je nagradu uručila Monika Seleš.

“Moji teniski snovi su počeli s tobom. Jelena Genčić je radila s tobom, toliko je uticala na mene. Znam sve o tebi i tvojoj karijeri”, poručio je Đoković Moniki Seleš.

“Svi sportisti koji su pričali večeras i stajali na ovom podijumu pre mene pokazuju važnost borbenosti i istrajnosti – snagu duha koju sport iznosi na površinu”, rekao je Đoković, istakavši da je pomišljao da ostavi tenis, naglasivši da nagrada koju prima predstavlja i tu “borbu sa samim sobom”.

Novak je 2018. godine osvojio Vimbldon i Ju-Es open, ali i turnir u Sinsinatiju, čime je postao prvi teniser u istoriji koji u svom vlasništvu ima svih devet turnira iz masters serije.

Ove godine su među nominovanima još bili Luka Modrić, Kilijan Mbape, Lebron Džejms, Luis Hamilton i Elijud Kipčogi.

“Sport govori univerzalnim jezikom i ima moć da promeni svet, da promeni živote mladih ljudi. Laureus fondacija se upravo time bavi, ona pomaže obespravljenim mladim ljudima koji pokušavaju da pronađu svoje mesto i svoj smisao. Mladi se identifikuju sa omiljenim sportistima”, rekao je Đoković uoči početka ceremonije.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here