Početak godine doneo Pčelici već dva priznanja za izdavačku produkciju.

Na godišnjoj listi najboljih strip-izdanja u Srbiji u 2018. godini, koju je objavio nedeljnik NIN, stripovi „Sat” u izdanju Pčelice, „Do pakla i nazad” i „Linije fronta”.

Sa jubilarnog XX Salona knjige i grafike, koji se održava u Pirotu juče je stigla još jedna nagrada za Pčelicu – Šara, nagrada za estetsko-tehnološki tretman knjiga koje objavljuje.
Strip „Sat” višegodišnji poduhvat autorskog tima koji su predvodili scenarista Dragan Lazarević de Lazare i ilustrator Vujadin Radovanović Vuja, završen je objavljivanjem u Izdavačkoj kući Pčelica, u godini obeležavanja stogodišnjice proboja Solunskog fronta. Ovo je već drugo priznanje za strip „Sat” koji je na 63. Međunarodnom sajmu knjiga u Beogradu prošle godine poneo titulu najboljeg strip-izdanja Sajma. Strip „Sat” posvećen je velikoj nacionalnoj tragediji Prvog svetskog rata, ali prikazan je i kao lična i porodična tragedija. Upravo je to i bio motiv scenariste za pisanje dela ovakve tematike. Nasuprot toj tragičnosti, delo je svojim porukama okrenuto svetlosti, veri i budućnosti.

U Pirotu je Pčelica već godinama unazad jedan od najpriznatijih izdavača i višestruki dobitnik nagrada u svim kategorijama, ali svako novo priznanje predstavlja posebno zadovoljstvo.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here