Ugovor o korišćenju dela aerodroma “Morava” u Lađevcima za civilni, a ne samo vojni saobraćaj, potpisali su danas u Kraljevu ministar odbrane Aleksandar Vulin i direktor Aerodroma Srbije Zoran Pavlović.

Foto: Mondo/Jelena Stokić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da će za Vidovdan, 28. juna biti otvoren aerodrom i istakao da će biti dodatno uloženo 8,4 miliona evra da se produži pista kako bi mogao da sleti i Boing 737.

“Svoje snove pretvaramo polako u stvarnost” rekao je Vučić, prilikom boravka u Kraljevu u okviru kampanje Budućnost Srbije, navodeći da je to moguće jer je “zdrava ekonomja”.

On je okupljenima zahvalio što su ga podržali 2012, kad je krenuo u reforme i kada ga je “većina građana psovala”” i napomenuo da je, ; zahvaljujući takvim naporima, “državna kasa sigurna”.

Prema njegovim rečima, “nije moguće preko noći” sve popraviti jer su nekada brojne fabrike uništene “pljačkaškom privazacijom”.

On je naveo da je aktuelna vlast uspela da dovede investitore u ovaj kraj.

Potpisivanju današnjeg ugovora je prisustvovala i potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Ministarka Mihajlović je zatim sa Pavlovićem potpisala Ugovor o nenovčanom ulogu Republike Srbije u privredno društvo Aerodromi Srbije.

Vulin je rekao da otvaranje dela aerodroma “Morava” za civilni saobraćaj stvara veliku perspektivu za Kraljevo i za Srbiju i mogućnost da svetu pokažemo naše manastire, da razvijamo verski turizam i ekonomiju.

Svako ulaganje u vojsku Srbije je ulaganje u život svakog građanina, rekao je Vulin i dodao da što je vojska jača, opremljenija i zadovoljnija, to će biti i svi naši građani i zemlja.

“Potpisivanje ugovora je velika stvar za Kraljevo, koje je konačno dobilo pravu vezu sa svetom”, rekao je Vulin.

On je naveo da će vojni deo aerodroma Morava ostati u funkciji očuvanja bezbednosti.

“Gde je vojska tu je red, tu je zakon, tu je uspeh”, istakao je Vulin nakon potpisivanja.

Gradonačelnik Kraljeva Predrag Terzić rekao je novinarima nakon potpisivanja da je potpisivanje ugovora velika stvar ne samo za Kraljevo, već i za Moravički, Šumadijski i Raški okrug.

Najavio je da će prvi civilni avion sa aerodroma u Lađevcima poletiti krajem juna ove godine i dodao:

“Zahvaljujući tome svet će moći da vidi manastire Žica, Studenica, srednjovekovni grad Maglič, a poljoprivreednici će moći da izvoze voće i povrće”, rekao je Terzić.

Dodao je da je aerodrom Morava naš prozor u svet o kome su generacije Kraljevčana sanjale, a sada je konačno otvoren.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here