Agencija za bezbednost saobraćaja i Uprava saobraćajne policije Ministarstva unutrašnjih poslova organizovali su seminar o bazi tehničkih karakteristika o vozilima i pravilniku o tehničkom pregledu vozila.

foto: N. Fifić

Pored osnovnih informacija o bazi, pravilniku o tehničkom pregledu vozila i novim uslovima za dobijanje ovlašćenja za tehnički pregled vozila, na seminaru je prezentovana aplikacija za pristup bazi tehničkih karakteristika o vozilima, saopštila je Agencija.

Uvođenjem nove opcije za pretragu „TVV zahtev rešavanje“ u aplikaciji Agencije za bezbednost saobraćaja koju koriste svi tehnički pregledi u Srbiji, omogućen je pristup svim tehničkim karakteristikama vozila koje su neophodne za proces registracije vozila.

Kroz aplikaciju Agencije tehničkim pregledima je omogućeno da na lakši i pouzdaniji način utvrde da li je došlo do promene tehničkih karakteristika vozila, s obzirom na to da su im obezbeđeni podaci o tehničkim karakteristikama vozila prilikom proizvodnje.

Pored toga, tehnički pregled može na osnovu podataka iz baze uočiti i sa sigurnošću odrediti da li je prilikom prethodnih registracija vozila došlo do greške prilikom upisa podataka u saobraćajnu dozvolu i da se ta greška administrativno ispravi.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here