Ženska odbornička mreža grada Čačka organizovala je tribinu „Nasilje nad ženama“ , na kojoj su panelisti bili Vesna Stanojević – koordinatorka Sigurnih kuća Beograd, Ivana Kostić – osnovni javni tužilac u Čačku, Dragoslava Zatežić – zamenik predsednika osnovnog suda u Čačku, Danka Grujičić – predsednik Prekršajnog suda u Čačku, Branimirka Radosavčević – direktor Centra za socijalni rad Čačak, Krasomir Krasić – zamenik načelnika Policijske uprave Čačka i advokat Gordana Nikšić ispred Advokatske komore Čačak.

Koordinatorka Ženske odborničke mreže Skupštine grada Čačka, Ivana Vukajlović, navela je da nasilje nad ženama u okviru porodice i partnerskih odnosa, nije ni privatni ni porodični problem, već da je u pitanju ozbiljan društveni problem, koji može imati nesagledive negativne posledice i na društvenu zajednicu i na prava pojedinca.

Istakla je koliko je važno što su se na ovoj tribini i u ovakvom sastavu okupili predstavnici svih relevantnih institucija koje postupaju kada je u pitanju nasilje, kako bi poslali zajedničku poruku da se mora sprečiti i zaustaviti nasilje nad ženama. Jedina moguća opcija je NULTA TOLERANCIJA NA NASILjE. Makar i jedna žrtva femicida je previše i zato je cilj potpuno jasan, zajednička borba protiv nasilja nad ženama, kroz institucije sistema, uz maksimalno angažovanje svih subjekata u zakonom predviđenim postupcima.

Vukajlovićeva je naglasila da je samo zajedničkim radom i doslednom primenom propisa moguće uticati da se ovaj problem rešava na odgovoran način.Zajednička poruka učesnika tribine je „Pobedimo nasilje i učinimo sve da nasilnike sprečimo, kaznimo i smestimo tamo gde im je mesto.

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here