Prijatelji Miloša Mileusnića (23) iz Čačka, koga je, kako se sumnja, zverski ubio Neđeljko Đurović (28) na Zvezdari, pokrenuli su inicijativu kojom traže da se ubica drakonski kazni.

Više od 12.000 građana Srbije potpisalo je peticiju kojom se traži da se ubica sa Fejsbuka Neđeljko Đurović iz Požarevca osudi na kaznu doživotnog zatvora zbog zverskog i svirepog ubistva studenta iz čačka Miloša Mileusnića.

Đurović je, podsetimo, osumnjičen da je nesrećnog mladića nasumično i iz čista mira izbo nožem u ranim jutarnjim satima 27. januara, u Ulici Dimitrija Tucovića na Zvezdari.

Potpisivanje peticije pokrenuli su Miloševi prijatelji iz Čačka, od kojih su većina beogradski studenti. Za dve nedelje, koliko se peticija nalazi na sajtu Peticija24.com, prikupljeno je više od 12000 potpisa, a istovremeno je u Čačku osvanulo i na desetine grafita u znak podrške ovoj ideji.

– Motiv ovog svirepog ubistva je bizaran i potresao je celu Srbiju. Neđeljko Đurović je izašao na ulice Beograda s namerom da izvrši krvavi pir i oduzme nečiji život. Miloš Mileusnić je bio prva osoba na ulicama na koju je ubicao naišao i izgubio je život bez ikakvog povoda. Ubica i Miloš se pre ovog brutalnog događaja nisu poznavali niti su se ikad sreli. Taj prvi i poslednji susret je bio tragičan za našeg drugara. Ovaj stravičan događaj ne sme ostati nezapamćen i zato apelujemo na sve ljude zdravog razuma da potpišu peticiju kako bi ubica dobio drakonsku kaznu, a svaki potencijalni zločin ovog tipa bio sprečen – navode organizatori peticije, dodajući da im je potrebno najmanje 20.000 potpisa da bi ova inicijativa mogla da uđe u zakonsku proceduru.

Moderatori peticije su i ovog puta naglasili da je svaki vid poziva na verbalno ili bilo kakvo drugo nasilje – nedopustiv.

– Naš jedini cilj jeste da dignemo svest kod ljudi, kako se ovakav ili neki sličan zločin u budućnosti ne bi ponovio. Kako ne bi došlo do izvrtanja naših reči, kao i cilja za koji se svi ovde zajedno borimo i zalažemo, mi na svaki način apelujemo na sve ljude da ne pozivaju ni na kakav linč, nasilje, niti bilo šta slično. Svaki potpisnik peticije je svojim imenom, prezimenom i potpisom odgovoran za sadržinu komentara. Mi ljude pozivamo na razum – kažu Miloševi drugari.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here