Predsednik opštine Gornji Milanovac Dejan Kovačević, javni izvršitelj Milanka Savić iz Čačka i Dragan Marković u ime izvršnog dužnika „Norveško društvo“ Beograd, potpisali su danas Ugovor o kupoprodaji nepokretnosti kojim je objekat „Norveška kuća“ prešao u vlasništvo opštine Gornji Milanovac.

Vrednost Ugovora je 11.935.117,86 dinara i ovaj iznos će već danas biti uplaćen na račun javnog izvršitelja.

Predsednik Kovačević ovom prilikom je rekao da je potpisivanjem ovog Ugovora stavljena tačka na višemesečne špekulacije ko će biti vlasnik „Norveške kuće“.

– Lokalna samouprava će na najodgovorniji način brinuti o nama jako značajnom spomeniku kulture, kako bi uspomena na naše stradale internirce sa jedne strane, ali i prijateljstvo sa Kraljevinom Norveškom sa druge, sijalo punim sjajem.

Kovačević je dodao da će Opština Gornji Milanovac u narednom periodu napraviti plan održavanja i rekonstrukcije ovog objekta, a kako je najavio predviđeno je i da prilikom obeležavanja Dana opštine i boravka delegacije bratske komune Vefsn u našem gradu bude organizovan sastanak između dva predsednika, Kovačevića i Jan Arnea, kako bi se razmotrili svi detalji o učešću ove komune u samo vlasništvo Kuće.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here