Proteklog vikenda u prostorijama sportskog bilijar kluba Libero 5 u Čačku održano je četvrto kolo Balkan Pool Tour-a.

foto: Balkan Pool Tour

Na ovom vrhunskom takmičenju učešće je uzelo 76 takmičara sa područja Balkana. Igrala se disciplina 9 ball u kojoj je najviše uspeha imao Sanjin Pehlivanovic iz Sarajeva.

Pehlivanoviću je protivnik u finalnom meču bio jedan od najboljih igrača iz Srbije, Aleksa Pecelj, a u polufinalnom meču savladao je Ioana Ladanyia iz Rumunije. Pecelj je do finala došao tako što je u polufinalnom meču pobedio Roberta Bartola iz Zagreba.

foto: Balkan Pool Tour

Organizatori napominju da se ovo izuzetno veliko i kvalitetno takmičenje održalo u bilijar klubu Libero 5, u jednoj predivnoj bilijarskoj atmosferi, koju je celim tokom takmičenja pratio veliki broj gledalaca. Takođe, i ovaj put je rađen projekat sa TV kućom Sport Klub, gde će se prikazivati sama završnica takmičenja u dužini od 3 sata.

foto: Balkan Pool Tour

– Obzirom da smo imali jako malo vremena za pripreme, izgleda da i uz male nedostatke ovaj turnir možemo proglasiti jako uspešnim. Naši najbolji Balkanski bilijaristi još jednom su pokazali čačanskoj publici sve lepote ovog sporta, i ja sam im na tome neizmerno zahvalan. Drago mi je takođe da su samu završnicu igrali sve mladi takmičari, ako izuzmemo Rumuna Ladanyia. To je u jednu ruku najveća pobeda, jer ovu sportsku priču pričamo upravo zbog tih mladih takmičara, koji su nesumnjivo budućnost ovog sporta na našim prostorima. Želim još jednom da se zahvalim svim učesnicima na fer i korektnoj borbi, kao i osvajačima nagrada na velikom uspehu – izjavio je Martin Martinović, jedan od osnivača Balkan Pool Tour-a.

foto: Balkan Pool Tour

TABELA:

1. Sanjin PEHLIVANOVIĆ 1880
2. Zoran SVILAR 1620
3. Roberto BARTOL 1540
4. Ioan LADANYI 1530
5. Đorđe PECELJ 1420
6. David PETROVIĆ 1320
7. Ajdin PIKNJAČ 1280
8. Aleksa PECELJ 1270

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here