Profesor Danica Grujičić, svetski priznati neurohirurg održala je predavanje pred više od 600 ljudi u Velikoj sali Doma kukture u Čačku na temu „Zašto mladi odlaze“. Profesorka Grujičić odgovarajući na pitanja prisutnih govorila je i o brojnim zdravstvenim temama. Iako je više puta tokom govora prekinuta aplauzom, bilo je i onih kojima se govor profesorke Grujičić nije dopao. Među njima su poverenik lokalnog odbora „Dosta je bilo“, Dragiša Radulović, odbornica „GG Aleksandar Radojević“ Violeta Marković, kao i Olga Jakšić koja je nedavno govorila na protestu „1 od 5 miliona“ u Čačku.

foto: Reflektor

Naime, Danica Grujičić je tokom predavanja otkrila da će posle Gama noža i Iks noža, Srbija dobiti još jednu sličnu mašinu i tako postati jedina zemlja u regionu koja poseduju takvu aparaturu kojom se leče najteži pacijenti oboleli od karcinoma. Tako su prema rečima profesorke Grujičić mnogi teško oboleli pacijenti koji su 2015. godine imali tretman na gama i iks nožu i danas živi. Takođe ona je istakla da su je mnogi ministri i političari zvali da pomogne nekom pacijentu, ali je pre sadašnjeg ministra Zdravlja niko nije pitao za savet i mišljenje, zbog čega je pohvalila Zlatibora Lončara. To je naišlo na zgražavanje gore pomenutog Radulovića koji je ogorčen na svom fejsbuk profilu napisao da profesorka Danica Grujučić ima cenu.

Na njegov skandalozan fejsbuk post nadovezala se odbornica Violeta Marković, ali i Olga Jakšić koja je bivša medicinska sestra. Olga Jakšić je deo karijere provela na odeljenju za palijativno zbrinjavanje i shodno tome najbolje bi trebala da zna sa kakvim se mukama suočavaju najteže oboleli pacijenti. Za njih su gama i iks nož spas jer mogu da im spasu ili produže život. Međutim politička ostrašćenost očigledno menja stanje svesti kod ljudi.

Srbija je jedina zemlja u regionu koja ima Gama i Iks nož, koji pacijentima povećava šanse za izlečenje od karcinoma. Tretman je besplatan za sve zdravstvene osiguranike, dok u inostranstvu u privatnim klinikama košta oko 20.000 evra.

Inače Danica Grujičić tokom predavanja bila je veoma kritična prema vlasti, pa je tako istakla problem partijskog zapošljavanja koji je po njenim rečima višedecenijski problem koji mlade tera iz zemlje. Bila je i veoma kritična prema ministarstvu Ekologije zbog neažurnosti u vezi sa ispitivanjem posledica Nato bombardovanja, dok je o rijaliti programima imala najnegativniji stav. Ali je samo jedna pohvala države i to zbog nečega što bi svako normalan pohvalio bila dovoljna da kod nekih opozicionara izazove gađenje, ogorčenost i uvrede.

Pritom Danica Grujičić nikada nije bila član nijedne stranke, pa ni Srpske napredne stranke, što se ne može reći za Dragišu Radulovića i Violetu Marković. Možda bi oni, kao bivši članovi i aktivisti SNS-a mogli da nam kažu kolika je bila njihova cena?

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here