U 4. kolu plej-ofa Prve muške regionalne lige – Zapad košarkaši Čačka 94 će na svom parketu ugostiti ekipu Zekas 75 iz Rače (subota, 19:30, SC ,,Mladost“ Atenica).

Čačani su odlično startovali u plej-ofu, sa dve pobede protiv Jagodine i Radničkog 1950, da bi zatim pretrpeli poraz na gostovanju od lidera tabele, ekipe Napretka iz Kruševca. Bez obzira na taj negativan rezultat, čačanski sastav je pokazao daleko bolju igru u ovom delu lige, nego što je to bilo lane.

Sada u goste stiže ekipa Zekas 75, koja se u ovom momentu nalazi na začelju tabele. Iako se na oko čini da je Čačak 94 apsolutni favorit u ovom susretu, to mora da dokaže i na parketu. Doduše, u ovom duelu biće domaćin oslabljen, jer je iz kluba otišao Filip Pajević, koji je zahvaljujući odličnim partijama u dresu Čačka 94 pronašao inostrani angažman. Ali se zato u stroj vratio Nebojša Zimonjić.

Trener Čačka 94 Zoran Stefanović zahvalio se Filipu Pajeviću za sve što je učinio za klub.

,,Bićemo oslabljeni u ovom meču jer je iz kluba otišao Filip Pajević. Reč je o momku koji je bio duša ekipe. Nema sumnje, on je ostavio dubok trag u našem timu. Na svojim plećima je nosio 30 procenata ekipe. Zbog toga želim da mu se zahvalim za sve što je za nas uradio“, rekao je Stefanović, i još dodao.

,,Raduje me dobra igra Momčila Azanjca u prethodnom duelu, kao i povratak Nemanje Vasilijevića. Iako ćemo igrati u nešto okrnjenom sastavu, verujem da možemo da pobedimo Zekas 75“.

Strateg Čačana pozitivno se izrazio o narednom protivniku.

,,Zekas 75 je ekipe koja se nalazi ispod nas. Iako do sada nije zabeležila pobedu, ne smemo je potceniti. Reč je o fizički dobrom timu, koji je pokriven na svim pozicijama. Sve u svemu, posao neće biti lak“, završio je Zoran Stefanović.

Momčilo Azanjac, centar Čačka 94, smatra svoj tim favoritom u ovom meču.

,,Ne želim da krijem, očekujem novu pobedu kod kuće u duelu sa Zekasom 75. Razlog za optimizam postoji jer igramo u plej-ofu daleko bolje nego što je to bio slučaj u prvom delu lige. Glavni cilj smo ispunili, i to je najvažnije. Plej-of može da nam na dobar način posluži da se pokažemo u što boljem svetlu, i da dokažemo da imamo kvalitet“.

Azanjac još poručuje.

,,Pozvao bih publiku da nas u subotu podrži protiv Zekasa 75. Koliko nam podrška znači bilo je očigledno u prošlom meču kod kuće, kada je atmosfera bila odlična“, zaključio je Momčilo Azanjac.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here