Regionalni inovacioni Startap centar je deo Naučno tehnološkog parka Čačak formiran da pruži podršku inovativnim timovima i startap idejama kroz promociju i primenu tehnoloških inovacija.

U okviru projekta razvoja Startap Centra Naučno Tehnološkog parka, u saradnji sa Fakultetom tehničkih nauka, organizovane su radionice iz elektronike. Prva prolećna radionica iz elektronike počela je 2. marta  u prostorijama Fakulteta tehničkih nauka.

Polaznici radionice su učenici završnih godina srednjih škola i studenti. Predavači na radionicama su asistenti FTN-a Miloš Božić, Vojislav Vujičić i Mihajlo Tatović i profesor iz Tehničke škole Nikola Bošković. Uz druženje i razmenu znanja polaznici su ušli u kreativan i perspektivan svet elektronike.

Prva radionica organizovana je pod nazivom “Uvod u elektroniku brzinom svetlosti”. Polaznici su se upoznali sa osnovnim pojmovima i zakonima u elektronici, savladali elektronske komponente, učili merenje električnih veličina, kontrolu svetla, svetlosne efekte i noćno svetlo.

Nastavak učenja o elektronici nastavlja se već sledeće subote. Prolećne radionice iz elektronike će se odvijati u pet termina u trajanju od 3 časa. Završetak radioca podrazumeva izradu inovativnih projekata kroz primenu tehnoloških dostignuća u našem regionu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here