Saopštenje Informativne službe GO SNS Čačak

– Čačanske opozicione stranke ponovo su pokušale da manipulišu građanima Čačka i „ispod žita“ ih uvuku u još jednu nepotrebnu i izfabrikovanu aferu. Reč je o akciji gradskih javnih preduzeća, koja po nalogu rukovodstva lokalne samouprave i po usvojenim urbanističkim aktima ima za svrhu da uredi Ulicu Veselina Milekića, između Doma zdravlja i Gradskog parka, u smislu proširenja, odnosno dobijanja većeg prostora za parkiranje vozila i trotoar sa obe strane u cilju bezbednijeg kretanja pešaka. Zbog toga, kao i zbog starosti i opšteg lošeg stanja, morao je biti posečen postojeći drvored od 24 stabla lipe, a na tom prostoru će biti zasađeno 100 sadnica tzv. „lalinog drveta“. Upravo ta planska i svrsishodna seča bila je povod da Dveri i Grupa građana „Za napredniji Čačak“ pozovu putem društvenih mreža i pojedinih medija građane na protest, tobože zabrinuti za zelene površine u našem gradu, odnosno sudbinu drveća, gnusno izbegavajući da kažu pravu istinu o celoj akciji. Na svu sreću, Čačani su prepoznali ovaj jeftin trik i nisu (ponovo) naseli na laži, tako da se sem par opozicionih odbornika niko nije ni odazvao njihovom apelu. Performans jedne od prisutnih persona, koja je teatralno grlila jedno od stabala u cilju da ga kobajagi sačuva i odbrani, bio je krajnje smešan i degutantan.

Treba napomenuti da su i druge aktivnosti na uređenju i ulepšavanju užeg gradskog jezgra po pravilu uvek bile kritikovane i napadane od strane opoziocionih stranaka, a činjenica je da je posle završetka radova svaki deo Čačka postajao sve lepši i lepši. Na tom poslu će i pored brojnih opstrukcija gradsko rukovodstvo istrajati, kako bi naš grad zaista bio naše ogledalo. Nejasno je samo da li Dveri i njima bliske stranke zaista ne mogu da podnesu i prihvate sve ono što se dobro radi za Čačak i Čačane, ili u svojoj političkoj zaslepljenosti po svaku cenu žele da naš grad predstave kao „crnu tačku“ na mapi Srbije, a Srbiju kao „crnu rupu“ na mapi Evrope iz kojih treba bežati glavom bez obzira, mada činjenice govore da to nije ni izbliza tako.

Inače, za sređivanje Ulice Veselina Milikića predviđeno je da se uloži 33 miliona dinara, od čega će deo novca biti dobijen iz budžeta Republike Srbije.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here