Udruženje Ratnih vojnih invalida i porodica palih boraca Čačka u ratovima 1991 – 1999. danas je obeležilo devet godina od osnivanja, godišnjom sednicom na čijem je početku ćutanjem odata počast svima koji su dali život za Srbiju u poslednjoj deceniji prošloga veka. Predsednik Udruženja, Nikola Davidović kazao je da je u gradskoj upravi Čačka danas registrovano 60 invalida i 83 člana porodica poginulih, dodajući:

„Na žalost, niko nema tačne podatke o broju poginulih sa našeg područja, u toku te decenije. Ali, mi nećemo zaboraviti doprinos kojeg su članovi Udruženja dali odazivanjem na poziv države i žrtve koje su podneli braneći svoj narod, i ispunivši svoju zakonsku i ustavnu obavezu, ne skrivajući se, ne bežeći od nje”.

foto: Kabinet gradonačelnika

Godišnjoj sednici Udruženja, u gradskom Domu kulture, prisustvovalo je oko 50 invalida i članova porodica počivših, koje je pozdravio čačanski gradonačelnik, Milun Todorović, rekavši:

„Želim da i nova pokoljenja Čačana znaju i pamte šta ste vi i viši dali za slobodu. Država Srbija i grad Čačak uvek će biti spremni da vam pomognu.”

foto: Kabinet gradonačelnika

Zasedanju je prisustvovao i Jovica Pavlović, predsednik Udruženja RVI Srbije, poručivši:

„Voleo bih da država i vaš grad više pomognu i vama i Udruženju u Čačku. Verujem da će novi Zakon o vašim pravima doneti bolji položaj i pojedincima koji su branili otadzbinu, i vašim udruženjima.”

Vladan Milić, pomoćnik gradonačelnika Čačka saopštio je da će grad obeležiti dve decenije od NATO bombardovanja 24. marta sa tri događaja. Pomenom u Malom parku kod železničke stanice u 10.00 sati, svečanom akademijom u Domu kulture u podne i izložbom u Narodnom muzeju u 14.00 sati.

Nikola Davidović je, na kraju sednice, povodom 8. marta, uručio prigodne poklone majkama i suprugama poginulih ratnika.

foto: Kabinet gradonačelnika
foto: Kabinet gradonačelnika
foto: Kabinet gradonačelnika

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here