Odeljenju za inspekcijske poslove opštine Gornji Milanovac jutros je prijavljen napad od strane psa lutalice na maloletno lice u dvorištu TŠ „Jovan Žujović“.

Komunalni redar je odmah po prijavi izašao na teren gde je konstatovano da je u zajedničkom dvorištu ETŠ „Knjaz Miloš“ i TŠ „Jovan Žujović“ pas lutalica ujeo maloletno lice za desnu ruku ispod lakta. Roditelj je dete odmah odveo kod lekara gde mu je ukazana potrebna pomoć.

Kako je komunalnom redaru ispričalo maloletno lice koje je pretrpelo napad, napao ga je pas koji je prvi put bio u dvorištu škole.

Opština Gornji Milanovac zaključila je Ugovor o pružanju usluga za humano hvatanje pasa lutalica sa JKP „Komunalac“ iz Čačka. Ovo preduzeće je od početka godine ukupno uhvatilo 67 pasa lutalica, za šta je iz opštinskog budžeta izdvojeno ukupno 330.000,00 dinara.

Poslednje humano hvatanje bilo je u sredu 06.03.2019. godine, a naredno će biti u ponedeljak 11. marta. Iako su školska dvorišta obilažena i u prethodnoj akciju, u ponedeljak će poseban akcenat biti stavljen na sva školska dvorišta i njihovu okolinu. Opština Gornji Milanovac odgovorno i sa velikom pažnjom se posvećuje rešavanju problema pasa lutalica, a kao dokaz za to je i 40% manje napada i ujeda u odnosu na isti period prethodne godine.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here