Izdavačka kuća Pčelica, kao i ranijih godina, izlaže na Međunarodnom sajmu knjiga u Novom Sadu, koji se održava od 5. do 11. marta. Pored brojnih sajamskih popusta i novih naslova, Pčelica se uključila i u realizaciju zvaničnog sajamskog programa, čiji je cilj da publici, posebno deci, približi knjigu, omogući direktan kontakt sa autorima i na taj način promoviše kulturu čitanja.

U okviru zvaničnog sajamskog programa Pčelica je ove godine organizovala promociju popularne tetralogije „Patuljci i vileˮ, autora Miloša Petkovića. U pitanju je serijal od četiri romana epske fantastike, za koje posle samo nekoliko meseci postoji interesovanje u inostranstvu. Miloš Petković, nakon promocije, koja je održana 7. marta, za sve zainteresovane mališane otkrio je mali deo tajni spisateljskog zanata u svojoj školici kreativnog pisanja.

Vrhunac ovogodišnjeg nastupa na Sajmu knjiga u Novom Sadu svakako je Nagrada Zaharije Orfelin, koja je dodeljena Pčeličinom izdanju „Prijatelji iz savaneˮ. Autor knjige „Prijatelji iz savaneˮ je pisac za decu Nikoleta Novak, a ilustrator Aleksa Jovanović, akademski slikar. Nagrada Zaharije Orfelin se dodeljuje za likovni i grafički izgled knjige.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here