Saopštenje Marka Parezanovića, narodnog poslanika i poverenika GrO SNS Čačak koje prenosimo u celosti:

– Nisam srećan što moram da koristim teške reči, ali ovaj put ću koristiti terminologiju koju voli da koristi Vuk Jeremić. Vi ste Vuče ozbiljno bolestan čovek. Vama je Aleksandar Vučić bio prihvatljiv dok Vam je trebala podrška Srbije za lične ambicije u UN, do 2017. godine niste izgovorili nijednu lošu reč o Srpskoj naprednoj stranci. A onda kada niste uspeli u ambiciji da budete Vučićev kandidat za predsednika Srbije, Vučić je preko noći za Vas postao kriminalac i fašista.

Kažete da na Kosovu i Metohiji nema nikakvih opasnosti po Srbe i da je sve farsa. Je l’ tako Vuče i 17. mart 2004. godine bio farsa? Da li je pogrom nad Srbima, paljenje kuća i manastira bila dogovorena akcija nekoliko kriminalaca koji su tada bili na vlasti? To je Vuče bilo ono vreme kada ste Vi i Vama slični brinuli o Kosovu i Metohiji. Da li je Vuče Vaš fijasko pred Međunarodnim sudom pravde 2010. godine bila dogovorena akcija sa Albancima ili ste sami smislili ono idiotsko pitanje posle kojeg je Srbija dobila najveći diplomatski šamar u novijoj istoriji, a Albanci potvrdu prava na nezavisnost?

U vreme kada ste Vi Vuče nažalost bili ministar spoljnih poslova, Kosovo je dobilo rekordan broj priznanja i nikada nijedna zemlja nije povukla priznanje Kosova kao nezavisne države. I dok je Srbija sa Vama gubila na svim frontovima, Vi ste dobijali. Od prosečnog momka čiji je otac devedesetih bio direktor Slobinog Jugopetrola, postali ste milioner, prijatelj i partner belosvetskih lopova i kriminalaca poput Patrika Hoa. Malo Njujork, malo Pariz, malo jahte, avioni, malo Katar i Dubai. Vaša kutija cigareta košta kao prosečna plata u Srbiji. To je Vama vaša borba dala.

Posle svega što su Srbi preživeli decenijama, da ne kažem i vekovima na Kosovu i Metohiji Vi Vuče imate obraza da govorite kako su Albanci u stvari skroz okej i od njih ne preti nikakva opasnost, te ako se nešto pak i desi na Kosovu i Metohiji to je zato što je tako hteo zli Vučić? Vratiću se na početak, obzirom na to da Vi jako volite da drugima delite dijagnoze, Vi ste Vuče ozbiljno bolestan čovek i Vama je potrebna pomoć.

I na kraju Vuče, “farsa” nije briga za Srbe na KiM. Farsa je, Jeremicu, kad Sinisa Kovacevic urla da “nikad niko iz SNS ne sme da pridje blizu opoziciji” – a onda vas dvojica zajedno formirate vas odbor u Cacku iskljucivo od onih koje SNS nije hteo u svojim redovima. Vuče u Čačak i Ježevicu ste trebali da dolazite kada ste bili ministar, da pitate treba li nam šta i kako možete da pomognete da naš Čačak krene napred. Kad niste dolazili tada, nema potrebe ni danas da “brinete” o Čačku. Snaći će se Čačani kao i do sada, bez Vas.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here