Košarkaši Čačka 94 nisu uspeli da po drugi put ove sezone savladaju ekipu Jagodine. Razlika u odnosu na prvi okršaj je u tome što je nakon 40 minuta košarka na semaforu stajalo 88:105 (18:28; 30:26; 24:21; 16:30) za goste.

Gosti su dobro ušli u meč. Nakon početnog vođstva domaćina, Jagodinci su vezali devet poena. Ispostaviće se, prednost stečenu u tim momentima neće ispustiti do poslednjeg sudijskog zvižduka. Na drugoj strani samo je Mićić bio kadar da protivniku odgovori na adekvatan način. Shodno tome, prednost je bila konstantno na kontu Jagodine, a pela se do plus 15 (7:22). Čačani nikako nisu uspevali da uđu u pravi ritam, što je imalo za rezultat niz loših rešenja u napadu. Shodno viđenom, Jagodina je nakon prve deonice zasluženo vodila.

Kako je krenuo drugi deo igre, Jagodinci su nastavili da rade dobar posao započet u prvom. Uspevali su da drže Čačak 94 na pristojnom odstojanju. Tek je u 14 minutu pogotkom Branovića domaćin prišao na koš zaostatka (31:33). Ali to beše njegov maksimum. Jagodina je na mišiće uspevala da odbije nalete Čačka 94 i da čuva stečenu prednost. Treba pomenuti i to da su vidno brži gostujući igrači pravili su velike probleme domaćinu.
Po otpočinjanju drugog poluvremena Čačak 94 je zaigrao nešto angažovanije, tako da je vrlo brzo smanjio prednost Jagodine. To je nateralo trenera gostiju da zatraži tajm aut kako bi prekinuo seriju rivala. Taj potez malo je stabilizovao redove Jagodine, koja ponovo beži na plus 10 (58:68). Čačku 94 nikako nije polazilo za rukom da načini korak više i prevede rezultat. A Jagodina je mudro čuvala teško stečenu prednost.

Poslednji deo igre domaći tim je krenuo na sve ili ništa. Čačak 94 imao je veliku želju da odbrani domaći parket, pa je sa tim ciljem i nastupao. Ali kao da je neki usud sprečavao Čačane da potpuno anuliraju deficit. Taman što bi prišli na koš zaostatka, Jagodina bi odmah povećala rastojanje. Tako je bilo i u četvrtom kvartalu. Gosti su na jedvite jade uspeli da spreče nalet domaćina, da bi zatim otišli na plus 12 (80:92). Tada je konačno bila razrešena dilema ko će odneti pobedu. Do kraja meča Jagodina je samo povećavala razliku, a zaustavila se na koti 17.

Čačak 94: Branović 2, Jovanović, Ristanović, Urošević 4, Nebojša Zimonjić 9, Stefanović 2, Dedijer 22, Mićić 26, Azanjac 9, Vasilijević 14, Nemanja Zimonjić.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here