U Čačku je danas potpisan Sporazum o osnivanju lokalnog odbora Saveza za Srbiju koji su potpisali predstavnici Dveri, Demokratske stranke u Čačku, GG „Privredna inicijativa”, UG makedonske zajednice „Astiba” i predsedavajući Saveza za Srbiju.

foto: RINA

Potpredsednica Demokratske stranke u Čačku Mirjana Milenković Talović istakla je da danas nisu ovde kako bi pokazali da sa Dverima imaju neke slične tačke u programu.

„Da je tako ja ne bi bila u DS nego u Dverima. Ovo je situacija gde više niko ne razmišlja o svojim programima već se radi o mnogo bitnijim stvarima. Ono što mi danas radimo u Čačku i što je urađeno na nivou republike jeste način da svi dođemo u situaciju da iskažemo svoje različitosti. Kako je jedan čovek ukrao državo, kako je on i tužilac i policajac i predsednik i direktor bolnica i upravnih svih uprava po lokalnim samoupravama. Ovo je način da se suprostavimo toj vrsti vladanja jer to nije upravljanje državom. Želimo da se izborimo da sutra možemo da sedimo u nekom političkom duelu i govorimo o različitostima. Naši simpatizeri treba to tako da shvate, mi želimo da obezbedimo samo to da sutra možemo slobodno da kažemo naše mišljenje”, rekla je Milenković Talović

Sreten Belošević ispred novoosnovane GG „Privredna inicijativa” nada se da će moći zajedno da promene sveobuhvatnu situaciju koja ovde postoji i da dovedu do vlasti koja dolikuje Srbiji.

„Privreda je najviše pretrpela zbog loše politike, nadam se da ćemo uspeti da motivišemo sve one privrednike koji su prepoznali da je model privredne politike koji se sada sprovodi poguban po nas i da ne dovodi do nikakvog napretka i razvoja”, kaže Belošević.

Olgica Jakšić ispred Udruženja građana makedonske zajednice „Astibo” sa sedištem u Čačku dodala je da će se uvek zalagala za dobrobit ovog naroda.

„Sada se nalazimo na jednom koloseku sa dve lokomotive, jedna je glas razuma naroda koji se probudio i digao svoj glas a drugu vuče Aleksandar Vučić koji ubeđuje narod da mu je dobro. Upravo zbog toga sam srećna što sam potpisnik ovog sporazuma koji će srušiti mit i konačno pokazati da stanje na lokalu i u republici nije dobro i da moramo svi da podržimo ovo svetlu u tuneli koje se pojavilo”, rekla je Jakšić.

Zoran Lutovac kao predsedavajući Saveza za Srbiju istakao je da potpisivanje ovog sporazume je još jedan korak ka ukrupnjavanju političke scene Srbije.

„Do formiranja Saveza za Srbiju opoziciona politička scena bila je rascepkana i međusobno podeljena i zavađena, a od 2. septembra kada je formiran Savez za Srbiju drastično se menja politička situacija u zemlji. Stvorena je druga politička snaga koja predstavlja alternativu ovom režimu. Kao prvi znaci nervoze vlasti, upravo je napad na Borka Stefanovića koji je proizveo niz protesta Saveza za Srbiju kojem se priključuje i druge lokalne organizacije, sindikati, pojedinci. Ta lavina se i dalje širi Srbijom. Prvo moramo vratiti poverenje građana u političare, koje je narušeno u prethodnom periodu, da pokažemo da smo spremni da radimo zajedno sa građanima i da menjamo Srbiju na bolje. Razlike treba da stavimo po strani kako bi napravili normalnu državu u kojoj ćemo moći da govorimo o njima u slobodnim medijima. Ovo potipisavnje danas je ujedno i ohrabrenje i za sve druge”, navodi Lutovac.

Ispred GO Dveri sporazum je potpisao Dragan Ćendić a sastanku je prisustvovao Borko Stefanović predsednik Levice Srbije i jedan od osnivača Saveza za Srbiju i Boško Obradović lider Dveri.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here