Prvo kolo ovogodišnje kros lige ASCS održano je u nedelju, 10. marta u Smederevskoj Palanci. Pored domaćina na takmičenju je nastupilo 160 takmičara iz Smedereva, Novog Pazara, Valjeva, Požarevca, Mladenovca, Čačka, Ćuprije, Paraćina, Zaječara, Kruševca, Velike Plane i Jagodine.

Prvu medalju za AK “ČAAK” u trci predškolaca na svom prvom nastupu osvojio je Jakov Jović (2013). Laka i ubedljiva pobeda za Vuka Grujića u trci dečaka rođenih 2009. godine ponovo je pokazala njegov veliki talenat.

U trci devojčica rođenih 2011. godine 3. mesto pripalo je Dunji Mateić. Velika neizvesnost u trci devojčica 2009. godište donelo je Nađi Jović 3. mesto, ali ostaje žal za boljim plasmanom.

Dvostruko slavlje za “ČAAK” priredile su Kristina Đurović i Đurđa Đokić u trci devojčica rođenih 2008 godine. U trci mlađih juniorki na 2000. metara Sanja Đoković je zauzela odlično 2. mesto.

Ovogodišnja trka mlađih juniora na 3000 metara bila je najzanimljiviji deo takmičenja. Dogodila se na neki način repriza Prvenstva Srbije u dvorani, gde su Aleksa Milanović, učenik legendarnog Dragana Zdravkovića iz Ćuprije, i atletičar “ČAAK”-a Ognjen Nikolić odlučivali o pobedniku u samoj završnici trke. I ovog puta pobedio je stariji i iskusniji Milanović. Drugo mesto pripalo je Ognjenu Nikoliću.

– Izuzetno smo zadovoljni nastupom naših takmičara jer je današnje takmičenje bilo visokog kvaliteta. U pojedinim disciplinama postignuti rezultati bili su u rangu državnog prvenstva. Na današnjem krosu nastupilo je 25 takmičara AK “ČAAK” i osvojeno je 8 medalja što dovoljno govori o kvalitetu rada u klubu. Zbog skromnog materijalnog stanja kluba dolazimo u situaciju da ne možemo da vodimo na takmičenja svu decu koja treniraju. To je razlog što smo morali da otkažemo učešće naših najmlađih takmičara na finalnom prvenstvu “Dečije atletike” koje je juče održano u Beogradu. Koliko je kvalitetna ova mlada ekipa “ČAAK” dovoljno govori to što je izborila da se takmiči u finalu sa Partizanom, Vojvodinom, Zemunom, Zrenjaninom i Ćuprijom – kaže trener Dragan Dukanac.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here