Manifestacija “Dani karijere” u organizaciji Studentskog parlamenta Fakulteta tehničkih nauka u Čačku, održaće se u periodu od 13. do 15. marta. Ovaj događaj je sada već tradicionalan na fakultetu i okuplja veliki broj studenata, prvenstveno studente završnih godina, ali i sve druge zainteresovane studente nižih godina.

Cilj ove trodnevne manifestacije jeste da se studentima kroz radionice i predavanja približi sam proces zapošljavanja, ali i da se steknu praktične veštine i znanja.

Od ove godine sastavni deo ovog trodnevnog događaja biće i „Sajam praksi, zapošljavanja i stipendija“ koji je planiran za sredu, 13. mart od 12 do 14 sati u holu Fakulteta tehničkih nauka. Studenti će se bolje upoznati sa različitim renomiranim firmama iz svog okruženja, popričati sa predstavnicima firmi i na taj način steći utisak o mogućnostima koje nudi firma, ali i upoznati se sa tržištem rada koje studente završnih godina čeka kroz par meseci. Učešće na Sajmu je uzelo više od 15 firmi iz Čačka i okoline, a neke od njih su: Comtrade, Quantox, iCraftApps, RiiTech Solution, Progres inženjering, Tetrapak GM, Atenic Commerce, Unipromet, Elektrovat, Trigon dizajn, Vodo inženjering, Siemens iz Kragujevca i mnogi drugi.

Drugi dan ove manifestacije (14. mart) rezervisan je za predavanje i radionicu koje će održati Centar za ravoj karijere iz Kragujevca. Prvo predavanje na temu „Izrada CV-a i motivacionog pisma“ počeće u 10:30 sati u plavoj sali (treći sprat) fakulteta, a nakon pauze u 13:00 sati počeće radionica „Moj prvi intervju za posao“.

U petak, 15. marta od 10:30, direktor Naučno tehnološkog parka Mirko Pešić održaće predavanje na temu „Kako pokrenuti sopstveni biznis?“. Ovim predavanjem, koje će se održati u plavoj sali, zatvoriće se ovogodišnja manifestacija.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here