Svetlana Popadić (47) iz Lopaša kod Požege i Nenad Stojanović iz Valjeva (40) osuđeni su u Višem sudu u Čačku na po pet godina zatvora zbog neovlašćene proizvodnje i trgovine opojnim drogama, a Svetlanina ćerka Ana (25), pod istom optužbom, na tri godine lišenja slobode.

foto: RINA/G. Otašević

Presudu je izreklo veće kojim je predsedavao Branko Milovanović.

Dokazima na pretresu utvrđeno je da je ćerka, po majčinom nagovoru, podstrekla Zorana Marinkovića (44) da preveze drogu sa Kosmeta u Švajcarsku ili nađe nekoga za taj posao, uz obećanu nagradu od 5.000 evra. Ovaj je angažovao svojeg poznanika Milana Jordovića (42), pošto je Marinković bio pojac u crkvenom horu u Lučanima a Jordović sveštenik na parohiji u Savincu kod Požege.

Na dogovoru u Požegi Svetlana je popu i pojcu predala „folksvagen pasat” ubedivši ih da ne mogu biti otkriveni, ni pomoću skenera niti psa tragača, dala im novac za gorivo i obećala da će imati vezu tokom puta i utovara.

To je bio Stojanović koji ih je čekao u Lešku na Kosmetu, odveo do motela „Izvor” u Zvečanu uzeo im kola i otišao u nepoznatom pravcu, vrativši se posle nekoliko sati. Dao im je ključeve i rekao da je roba ubačena u bunker. Putujući nazad u dva automobila, Stojanović je bio u taksiju, sastali su se ponovo, po dogovoru, u Raškoj, gde je Marinković stavio novu SIM karticu u drugi telefon. Sporazumeli su se da se vide posle dva dana, kako bi Stojanović preuzeo drogu.

Međutim, iste večeri, a to je bio 27. februar prošle godine, policija je u Mrčajevcima zaustavila popa koji je vozio „pasat” i pojca, i u bunkeru u podu vozila, ispod sedišta, pronašla 52 paketa marihuane, ukupne težine 24.172 grama.

Te večeri i narednih dana svi učesnici ovog transporta našli su se iza brave, ali su se ubrzo Jordović i Marinković nagodili sa višim javnim tužiocem priznajući krivicu pa su po tom sporazumu osuđeni u Višem sudu u Čačku na po godinu zatvora, i kaznu izdržavaju u kućama.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here