Predsednik opštine Gornji Milanovac Dejan Kovačević danas je u okviru akcije „Dan otvorenih vrata“, razgovarao sa sugrađanima o problemima sa kojima se oni suočavaju i pronalaženju načina za što brže i efikasnije rešavanje tih problema.

Kovačević je rekao da se ovakav način komunikacije sa građanima pokazao kao najbolji kako bi lokalna samouprava mogla da im pomogne.

– Uvideli smo da je ovakav način komunikacije sa našim sugrađanima najbolji kako bismo saznali da li mi u suštini radimo dobro, šta je to što najviše muči naše sugrađane i da li nešto u našem radu, pogotovu kada su u pitanju infrastruktura i zapošljavanje, da li nešto po tom pitanju možemo da uradimo.

Predsednik je dodao da je posebno zadovoljan činjenicom da građani na razgovoru otvoreno pričaju o svojim problemima.

– Razgovaramo otvoreno o svemu kao i o tome šta bi trebalo raditi u našoj Opštini. Praksa koju smo uveli da i opštinski budžet bude na reviziji građana, da oni daju svoje sugestije kako bi trebao budžet da izgleda jeste i dokaz da slušamo glas naroda, da smo mi ovde zbog naroda i da sve radimo kako bi celoj zajednici bilo bolje, kako bi popravili uslove za život i kako bismo u budućnosti mogli da planiramo šta je to od infrastrukturnih projekata koji najviše trebaju kako gradu, tako i svim selima.

Priliku da predsedniku i njegovim saradnicima iznesu svoje probleme danas je imalo priliku oko pedeset Milanovčana. Kako su mahom izjavili, ovo je jedinstvena prilika da razgovaraju sa predsednikom i direktorima javnih preduzeća na jednom mestu. Najveći broj građana je tu, kako su nam rekli, zbog infrastrukturnih problema sa kojima se suočavaju, zatim zbog traženja posla, a ima i onih sa nekim ličnim problemima.

Vlajković Branislav iz Dragolja došao je da iznese problem vezan za asfaltiranje jedne deonice puta.

– Došao sam za put, da asfaltiramo deonicu Širokovac-Dudinovac. Za asfaltiranje ukupno imamo 1200 metara. Prošle godine su izlazili na teren i razmeravali, a predsednik je obećao da će nam ove godine to asfaltirati. Imamodosta mladih, lepo nam je mesto i borimo se da nam deca ostanu na selu.

Pored predsednika opštine, prijemu su prisustvovali i zamenica predsednika opštine Jadranka Dostanić, načelnik Opštinske uprave Dejan Veljović, v.d. direktor Javnog komunalnog preduzeća Ivan Lazić i direktor Javnog preduzeća za izgradnju Božidar Vučetić.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here