ŠAVOVI (Srbija, 2019, 98 min, drama, triler)

Šavovi, priča sa elementima trilera i melodrame, bavi se temom novorođenih beba nestalih iz bolnica koje su godinama, a po svedočenjima stotina roditelja, proglašavane umrlim, a zapravo prodavane na usvajanje. Scenario je inspirisan svedočanstvom krojačice iz Beograda, koja već skoro dve decenije traga za svojim „umrlim sinom”. Ona se bori protiv bolničke administracije i lekara, policije, sudova i opštinskih funkcionera kako bi dobila ispravnu umrlicu koja bi pružila dokaz gde joj je dete sahranjeno. Nepunih dvadeset godina kasnije, ona veruje da je pronašla svog sina u naselju u predgrađu Beograda.

Uloge: Snežana Bogdanović, Marko Baćović, Jovana Stojiljković, Vesna Trivalić, Dragana Varagić, Pavle Čemerikić
Režija: Miroslav Terzić

Ponedeljak-utorak 18. i 19. mart
Velika sala u 20:30

ČOVEK IZ SENKE (Vice, SAD, 2018, 132 min, biografski, drama)

Film istražuje epsku priču o tome kako je birokratski vašingtonski insajder Dik Čejni tiho postao najmoćniji čovek na svetu kao potpredsednik Džordža V. Buša, preoblikujući zemlju i svet na način kojim ga danas sagledavamo.

Uloge: Kristijan Bejl, Ejmi Adams, Stiv Karel, Sem Rokvel
Režija: Adam Mekej

Ponedeljak-utorak 18. i 19. mart 
Velika sala u 18:00

MIRAI (Mirai no Mirai, Japan, 2019, 98 min, animirani) TITLOVAN

Četvorogodišnji Kun je razočaran: nova beba u njegovoj porodici je u centru pažnje umesto njega i on odbija da prihvati svoju malu sestru Mirai. Kada se u bašti otvori čarobna i misteriozna kapija, Kun susreće članove svoje porodice, ali kada su bili – mladi. Posećuje ga i devojčica starija od njega, koja se zove isto kao i njegova sestra, koja ga vodi u avanture, menjajući način na koji on vidi svet.

Uloge: Gen Hošino, Haru Kuroki, Koji Jakušo, Kumiko Aso, Micuo Jošihara, Moka Kamiširaiši, Jošiko Mijazaki
Režija: Mamoru Hosoda

Ponedeljak-utorak 18. i 19. mart 
Velika sala u 16:00

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here