Parezanović poručuje da se moraju očuvati mir i politička stabilnost

foto: Reflektor

Narodni poslanik i poverenik GrO SNS Čačak Marko Parezanović, održao je konferenciju za medije na kojoj je govorio o protestima opozicije i upadu na RTS.

“Juče je navršeno 15 godina od pogroma Srba na Kosovu i Metohiji, 15 godina od dana kada je stradalo 28 Srba, preko 4000 proterano, spaljeno hiljadu kuća, preko 35 manastira i crkava. I umesto da na taj dan podsetimo međunarodnu zajednicu na položaj Srba i da pokušamo da popravimo naš pregovarački položaj, baš na taj dan opozicija organizuje nasilne proteste, sukobe sa policijom, upad na RTS sa motornom testerom. U isto vreme mediji u Zagrebu, Sarajevu i Prištini se naslađuju i pružaju podršlu opoziciji”- rekao je Parezanović.

Parezanović je naglasio da su Đilas i Obradović poslednji na svetu koji imaju pravo da govore o slobodi medija, citiravši izveštaje Verice Barać o slobodi medija iz 2011. godine.

 “Dragan Đilas je najveći cenzor, čovek koji je dok je bio gradonačelnik imao firme koje su se bavile preprodajom reklamnih sekundi na RTS-u. Sutra je sedma godišnjica od prerane smrti velikog borca protiv korupcije i naše čačanke Verice Barać. Ona je detaljno govorila o tome kako je Dragan Đilas cenzirisao medije u Srbiji. Boško Obradović je u poslednje dve godine 8 puta bio gost u nekoj emisiji RTS-a. Više nego Vučić i Nikolić od 2008. do 2012. godine. A radi se o političaru sa 2% podrške građana. Ovakvo ponašanje mora biti osuđeno od svih, u suprotnom ustanovićemo model ponašanja da svako ko je lično nezadovoljan izveštavanjem medija ima pravo da udje na neku TV, da vređa zaposlene i preti zatvorom.”- zaključio je Parezanović.

On je dodao da je osnovni cilj opozicije da zaustavi jenjavanje protesta i zbog toga im je potrebna šok terapija.

“Potpuno je jasno da oni žele krv, razbijene glave i tuče sa policijom u kojima bi lideri opozicije ispali žrtve i na taj način motivisali ljude da im se pridruže, jer protesti jenjavaju, dve manje ljudi izlazi na njih od kao su glumci u drugom planu, a Đilas i Obradović u prvom. Politički gledano za nas je takvo ponašanje dobro jer građani vide koliko su oni neodgovorni. Ali je loše po Srbiji jer u trenutku kada vodimo teške pregovore na KiM i kada pregovaramo sa Folksvagenom o istorijskoj investiciji, mi u svet šaljemo sliku nestabilnosti, sukoba na ulicama, opsade predsedništva, nacionalne televizije”.

Parezanović je pohvalio smirenu reakciju policije istakavši da nam je potreban mir, a ne građanski sukobi.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here