Treće radničke sportske igre u gradu na Moravi održaće se od 26. maja do 02. juna na terenima sportskog centra Mladost. Širenje sportskog duha i druženje radnika glavni su ciljevi ove manifestacije koja se održava treću godinu zaredom.

foto: RINA

“Nastavljamo promociju sporta, trudili smo se da uvedemo disciplinu koja nije bila, tako da se na listi ove godine našlo streličarstvo i u atletici trčanje na 1000 metara. Radničke sportske igre već tradicionalno svi zajedno otvaramo na trgu, a očekujemo već prvog dana da počnu i takmičenja. Ove godine smo događaj pomerili za kraj maja, nadajući se boljim vremenskim uslovima nego prošle godine”, rekao je Zoran Tomašević, predsednik Organizacionog odbora.

Pored Foruma privrednika u organizaciji Sportskih radničkih igara učestvuju grad Čačak i sportski centar Mladost.

“Prošle godine imali smo oko 1500 učesnika, a ove ja optimistično očekujem i preko 2000 takmičara. Svoje znanje radnici mogu pokazati u fudbalu, košarci, odbojci, rukometu, bamintonu, atletici. Učesnici sami snose odgovornsot za svoje zdravstveno stanje. Pravila su strogo propisana po disciplinama, a svaki vođa ekipe će ih dobiti. Radničke sportske igre odličan su način da se svi zajedno družimo, ali i da tako podstaknemo razvoj sportskog duha u našem gradu i prisetimo se kako je to izgledalo nekada”, rekla je Ivana Vukajlović, a direktor SC Mladost Miloš Stevanić je naglasio.

“Svi tereni su već spremni za najveći praznik sporta u našem gradu”, ističe Stevanić.

Prijave za Radničke sportske igre traju od 20. marta do 30. aprila, a one se usmeno podnose koordinatorima.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here