Velika sala Doma kulture sinoć je bila premala da primi veliki broj porodica sa troje i više dece koje su u organizaciji Pokreta za decu Tri plus došle na podelu ponosnih kartica koje će im omogućiti popuste i besplatne usluge u mnogim privrednim i pravnim subjektima. Privredni subjekti i grad Čačak ukazali su i ove godine poverenje Pokretu za decu Tri plus čija je zajednička saradnja od januara 2018. rezultirala opšte iskazanim zadovoljstvom ponosnih majki i njihovih porodica.

Predstavnike javnih ustanova i preduzeća, privrednike koji su uzeli učešće u akciji “Cena minus za 3+”, predstavnike lokalne samouprave, porodice i decu pozdravila je potpredsednica ovog udruženja, Daliborka Nestorović. Navodeći saradnju sa gradom Čačkom kao primerom dobre prakse, čiji je model prezentovan kako u Srbiji, tako i u Rusiji.

Istakla je da su akcijom koju su pokrenuli uspeli da objedine tri važna segmenta društva: porodice, lokalnu samoupravu i one najvažnije koji su u najvećoj meri izneli ovu akciju, a to su privredni subjekti grada Čačka kojima i ovo udruženje i grad Čačak posebno zahvaljuju.

Prisutnima se potom obratio predsednik Pokreta za decu Tri plus, Vladica Gavrilović koji je akcenat stavio na novine u 2019. godini koje porodicama sa troje i više dece donosi nova kartica “Cena minus za 3+”. To je svakako i novi sajt www.triplusrazmena.rs na koji se vlasnici kartice mogu ulogovati i time pristupiti razmeni i postavljanju poklona koje sami doniraju ili preuzimaju one koje su donirale mnoge firmirane kompanije. Novina u 2019. uz karticu “Cena minus za 3+” koja priložena uz zdravstvenu karticu je i prioritet pri pregledima u Domu zdravlja i Bolnici, kako u Čačku tako i u mnogim drugim gradovima u kojima je ova kartica realizovana. Gavrilović je naveo da očekuje da se priključi mnogo više od 11 lokalnih samouprava jer zajednički cilj i interes svih nas mora biti u korist porodica sa više dece koje stoje kao poslednji stub odbrane od nestanka i sve manjeg broja srpskog življa. Kao i uvek svojim apelima javnosti, Gavrilović i ovoga puta poziva na ujedinjenje i slogu koja u fokus mora staviti porodicu i decu, a saradnja oko akcije koju je Tri plus pokrenuo govori u prilog tome da je i moguće, na ponos i višestrano zadovoljstvo svih aktera koji su uzeli učešće u projektu “Cena minus za 3+”. Naveo je da svest koju je Tri plus pokret probudio u narodu, mora biti probuđena u svakoj lokalnoj samoupravi i da to očekuje od Srbije kao što to očekuju sve ponosne porodice i majke koje su podarile ovoj zemlji najveće blago koje imamo.

Zamenica gradonačelnika, Milica Dačić iz ugla lokalne samouprave sagledala je vrednost zajedničke saradnje sa udruženjem Tri plus, svim privrednim subjektima i porodicama. Ponosna što je akcija krenula iz Čačka, sa novinama u 2019. koje je takođe prvi usvojio grad Čačak, na predlog Pokreta za decu Tri plus, istakla je da će grad uvek izaći u susret svim dobrim predlozima za unapređenje roditeljstva.

Zadovoljstvo porodica koje je aplauzom iskazano svim govornicima nije se moglo skriti. Poruku Srbiji poslala su i deca iz Hora OŠ “Vuk Karadžić”, u pratnji profesorke Slađane Novičić i orkestra harmonike učenika Muzičke škole, izvodeći pesme: “Ovo je Srbija” i “Mi smo deca neba”.

“Pesme opominju na budnost da budućnost pripada deci, i da smo pred decom svi jednako odgovorni” naveli su i ovako najavili pesme predstavnici Pokreta za decu Tri plus.

2 KOMENTARA

  1. Свака част Владици и Далиборки,ово је задњи тренутак да се освести Србија,гурајте причу,најјачи сте!!!

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here