U utorak, 26. marta u osnovnoj školi „Sveti Sava“ u Gornjem Milanovcu realizovana je radionica o podizanju svesti kod dece o značaju racionalne upotrebe energije i primeni mera energetske efikasnosti. Na radionici je učestvovalo trideset i šest učenika, koji su bili raspoređeni u šest timova. Nakon kratkog predavanja, imali su priliku da kroz „Igraj za energiju“ upoznaju najzanimljivije elemente racionalne upotrebe energije.

Cilj kampanje je da se deca u osnovnim školama nauče i podstaknu da vode računa o energetskoj efikasnosti kako u školi, tako i u svojim domovima.

Nosilac kampanje je Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju GIZ (Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit GmbH), kao deo Projekta srpsko-nemačke razvojne saradnje „DKTI Energetska efikasnost u javnim zgradama“, a realizator je ekspertska organizacija Build Energy Team iz Beograda uz podršku lokalne samouprave opštine Gornji Milanovac.

U ime opštine Gornji Milanovac učesnike je pozdravio energetski menadžer Bojan Veljović koji je najavio nastavak aktivnosti u pogledu energetskog osvešćavanja pre svega kod dece.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here