Zahvaljujući otvaranju nove zgrade Gradske biblioteke „Vladislav Petković Dis“ stekli su se uslovi da Gradsko pozorište Čačak nastavi sa svojim aktivnostima i da se vrati igranju i pripremanju predstava. Kancelarije pozorišta će se privremeno nalaziti u novoj zgradi biblioteke, dok će se predstave igrati na novoj sceni u ovoj zgradi.

Predstava Triptih o radnicima će se igrati u sklopu književne manifestacije „Disovo proleće“. Igranje je zakazano za petak, 29. mart, a karte su podeljene od strane biblioteke gledaocima jer će ovo jubilarno igranje biti posvećeno otvaranju nove zgrade. Predstavi će prisustvovati selektork pozorišnog festivala „Joakim Vujić“.

Tokom aprila i maja će biti zakazana nova igranja ove predstave u Čačku i gledaoci će biti na vreme obavešteni o terminima igranja, kao i o načinu uzimanja karata. Gradsko pozorište Čačak će 13. aprila biti gost Istarskog narodnog kazališta u Puli, gde će na njihovoj sceni igrati predstavu Triptih o radnicima. Zahvaljujući prijemu Gradskog pozorišta u Čačku u Zajednicu profesionalnih pozorišta Srbije stekli su se uslovi da pozorište ostvari značajne saradnje sa pozorištima u zemlji i regionu, kao i mogućnost da se predstave nađu na značajnim festivalima.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here