Čačaninu Andreju Đ. (30) određen je pritvor zbog sumnje da je hicima iz pištolja pokušao da ubije svog poznanika Aleksandra Radulovića.

On se u sredu oko 16 sati sam prijavio policiji, budući da je nakon pucnjave u naselju Ljubić, koja se dogodila tog dana oko 11:45, bio u bekstvu.

Mesto pucnjave, foto: V. Nikitović/RAS Srbija

I dalje su nejasni motivi ovog vatrenog obračuna, a pretpostavlja se da razlog leži u neraščišćenim računima od ranije.

Izvesno je da su se napadač i žrtva dobro poznavali. Kako saznajemo iz istrage, njih dvojica su dobar deo prepodneva proveli zajedno. Zajedno su se i dovezli “audijem A3” do dvorišta kuće u kojoj je živi Radulović. Andrej Đ. je sedeo na mestu suvozača, dok je Radulović bio za volanom.

U trenutku napuštanja vozila napadač je izvadio pištolj “zastava”, za koji nije posedovao dozvolu, i u nadkolenice Radulovića ispalio dva hica.

Kako nezvanično u šaržeru pištolja bila su ukupno četiri metka.

U kući su u vreme pucnjave bili žrtvini ukućani, među njima i deca.

– Deca i žene izleteli su iz kuće i počeli da plaču i kukaju kada su videli šta se dogodilo. Odmah su komšije pozvale Hitnu pomoć. Uspeli su da se smire kada su videli da je Aleksandar svestan – rekli su susedi porodice Radulović.

Aleksandar Radulović zadobio je prostrelne rane, zbog kojih je hospitalizovan u čačanskoj Opštoj bolnici, ali nije životno ugrožen.

– Pacijent je primljen sa tri prostrelne rane u obe noge. Nije životno ugrožen, stabilan je i kardiovaskularno i respiratorno. Po svemu sudeći, biće smešten na odeljenju hirurgije – izjavila je portparolka Opšte bolnice u Čačku dr Biljana Kočović.

Za krivično delo koje mu se stavlja na teret Andreju Đ. zaprećena je kazna zatvora od deset godina zatvora.

Kobnog dana se vratio s puta

Kako saznajemo, Aleksandar Radulović imao je svoj kamion i često je bio na putu. Sa poslednjeg se vratio u sredu u ranim jutarnjim satima.

Samo nekoliko sati kasnije sreo se sa napadačem kojeg je, očito, dobro poznavao. Pretpostavlja se da su njih dvojica imali neke neraščišćene račune od ranije, ali ništa nije ukazivalo da bi oni mogli biti rešeni pucnjavom.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here