OTVORENO PISMO GRADONAČELNIKA POVODOM SAOPŠTENjA NOVE SRBIJE – SNS ZAVRŠAVA NAŠE PROJEKTE –

– Poverenje građana Čačka koje smo dobili pre nešto manje od tri godine, od prvog dana koristimo za realizaciju brojnih projekata, gledajući u budućnost, a ne u prošlost. Neke od tih projekata smo nasledili, neke smo započeli, a neke planirali.

Nikada nismo omalovažavali trud i rad naših prethodnika. Građani su na izborima jasno rekli da im „rađanje ideja“ nije dovoljno, već da hoće rezultate i realizaciju projekata. Reći: „Mi smo zaslužni za novu biblioteku“ ili „Deonica auto-puta Čačak – Ljig je isključiva zasluga Velimira Ilića“, u najmanju ruku je nepristojno. Razlog više da na to ne reagujemo jeste činjenica da gospodin Ilić nije prisustvovao ni polaganju kamena temeljca za ovu deonicu auto-puta, niti samom puštanju u saobraćaj ove deonice.

Što se same Biblioteke tiče, deo zasluga svakako pripada gradskoj vlasti iz 2009. godine, koja je otkupila objekat Doma vojske, pa smo iz tog razloga i pozvali tadašnjeg gradonačelnika, gospodina Velimira Stanojevića, da prisustvuje svečanosti otvaranja nove zgrade, ali je on nažalost bio sprečen. Nismo do sada merili zasluge, smatrajući da je korist građana Čačka i zaposlenih u Biblioteci, značajnija od bilo čijih zasluga.

Kako se ovakve situacije ubuduće ne bi ponavljale, unapred vam se zahvaljujemo što ste još davne 2001. postavili kamen temeljac za fabriku duvana u Preljini. Istovremeno se izvinjavamo što smo na toj lokaciji, umesto fabrika duvana i čokolade, izgradili fabriku auto delova površine 43.000 m2 u kojoj će biti zaposleno 1.000 naših sugrađana. Prethodno smo tu lokaciju u rekordnom roku infrastrukturno opremili, jer su za izgradnju fabrike, osim obećanja, bili potrebni i trafo stanica, i gas, i voda, i kanalizacija, i saobraćajnica sa parkingom. Sama trafo stanica u Industrijskoj zoni u Preljini je objekat vredan preko 200 miliona dinara, kakav u našem gradu nije napravljen u poslednje tri decenije.

Puno ste obećavali i domaćim privrednicima, a mi smo tokom prošle godine izveli radove na opremanju Industrijske zone u Konjevićima u vrednosti od preko

50 miliona dinara. Obećavali ste i otvaranje aerodroma „Morava“ u Lađevcima, ali mi ćemo ga otvoriti 28. juna ove godine. Započeli ste i brojne sisteme za vodosnabdevanje i kanalizacije za koje su građani dali novac pre više od 10 godina, ali građani nisu dobili ni vodu, ni kanalizaciju. Mi smo, za početak, završili sistem u Donjoj Trepči, uloživši u njega preko 70 miliona dinara. Dugo čekanu vodu su dobili i meštani Trnave i Stančića. Obećavali ste i izgradnju sistema vodosnabdevanja za meštane Bresnice i Bečnja i započeli izradu projekta davne 2005. godine, a mi smo tokom prošle godine taj projekat završili i započeli rekonstrukciju vodovoda. Imali ste ideju i da rekonstruišete Skupštinsku salu, a mi uskoro završavamo radove. Pričali ste da treba izgraditi Ulicu 10, a mi smo isplatili sve objekte na trasi, uklonili ih, uradili projekat i dobili dozvolu, obezbedili 100 miliona dinara za ovu veoma značajnu ulicu i za nekoliko dana ćemo započeti radove. Otvaranje angio sale i rekonstrukcija porodilišta su verovatno bile i vaše „ideje“, ali mi smo obezbedili novac i realizovali ova dva projekta. Deponiju u Prelićima ste takođe nameravali da sanirate, a mi smo za to obezbedili sredstva i radovi će uskoro biti započeti. U fioci su nas sačekali i projekti ulica Veselina Milikića, Aleksandra Savića, put od Ovčar Banje ka Vidikovcu na Kablaru, sportske sale za potrebe ustanove „Zračak“ i ŠOSO „1. novembar“. Kao što verovatno znate, za ovu sportsku salu smo obezbedili 75 miliona dinara i radovi su završeni. Radovi na ulici Veselina Milikića u vrednosti od 33 miliona dinara su u toku. Radovi na ulici Aleksandra Savića su takođe u toku, a vrednost ovih radova je 65 miliona dinara. Radovi na putu od Ovčar Banje ka Vidikovcu, u prvoj fazi koštaju 100 miliona dinara, za šta je novac obezbeđen, a radovi su u završnoj fazi.

Ovakvi primeri su brojni, a naša namera da sve ono što ste vi zamislili, „izrodili kao ideju“, projektovali ili obećali, jeste da to realizujemo za jedno sa našim planovima na korist svih naših sugrađana, ljutili se vi ili ne. Građani su birali budućnost, a ne prošlost i naša obaveza je da Čačak iz dana u dan bude infrastrukturno i komunalno opremljeniji, da se naši građani zapošljavaju, da naš grad bude čistiji, lepši i kulturno bogatiji. Na tome ćemo danonoćno raditi i u budućem periodu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here