Izdavačka kuća “Pčelica“ već je dobro znani izlagač na Sajmu knjiga u Bolonji, najvećem svetskom sajmu knjiga za decu, jer ove godine samostalno izlaže šesti put.

Za tih šest godina mnogo stvari se promenilo, a “Pčelica“ je od vodećeg srpskog izdavača literature za decu postala prepoznatljiva izvan Srbije, a zatim i Evrope. U početku skromno i bojažljivo, a zatim sa sve većom svešću o kvalitetu sopstvenih izdanja, jer su potvrde za to stizale sa svih strana, “Pćelica“ je rasla, sazrevala i svoje knjige učinila dostupnim deci širom sveta.

Pored prisustva na tržištu Kine, Turske, Islanda, Poljske, Slovačke, Bugarske, Mađarske, Italije, Češke, Rumunije i drugih zemalja iz okruženja, a odnedavno i na tržištu Rusije, ovogodišnji Sajam knjiga u Bolonji najavljuje proširenje ove liste na Englesku, Vijetnam, Albaniju, Liban, Ukrajinu i Španiju.

Pošto je Sajam knjiga u Bolonji prvenstveno poslovnog karaktera, “Pčelica“ je četiri sajamska dana iskoristila na najbolji način – predstavljajući nova, ali i ona dobro poznata izdanja, na sastancima sa literarnim agentima i predstavnicima stranih izdavača.

Za bolonjsku premijeru “Pćelica“ je ove godine na engleski prevela i pripremila za prezentaciju ediciju ilustrovanih enciklopedija “Čudesna planeta“, ediciju biografskih knjiga “Naklon ženama“, priručnike za tinejdžere “Kad si meta puberteta“, nove priče o Arčiju i Dori, popularnu tetralogiju epske fantastike “Patuljci i vile“ i mnoge druge naslove.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here