Kompanija Metalac a.d. Gornji Milanovac svečanom akademijom u četvrtak, 4. aprila, obeležila je veliki jubilej – 60 godina postojanja, u društvu više od 400 saradnika, partnera i prijatelja iz čitavog sveta.

Dragoljub VukadinovićJubilarni rođendan Metalac dočekuje sa 2.200 zaposlenih, 15 preduzeća u Srbiji i inostranstvu, 115 mil EUR ukupnog godišnjeg prihoda, prisustvom na 40 tržišta širom sveta, više od 6 miliona kupaca godišnje, oko 3.000 poslovnih partnera, 250.000 fanova na društvenim mrežama, 600 sportista u 6 klubova… I kao kruna svih brojeva, kako kažu u kompaniji, 650 Metalčevih beba čije je rođenje nagrađeno sa ukupno 700.000 EUR u poslednjih 13 godina, koliko Fond Metalac postoji.

Predsednik Metalac grupe Dragoljub Vukadinović, koji je na čelu ove kompanije tri decenije, istakao je za govornicom da je Metalac danas jedna od najvećih privrednih organizacija u Srbiji, koja zapošljava 2.200 radnika i ostvaruje prihod od 20 mil EUR. Prema njegovim rečima, ovaj profit im omogućava zadovoljne zaposlene i akcionare, alii kontinuirano ulaganje u modernizaciju.- Tajna uspeha su ljudi, zaposleni u Metalcu koji vole ovu kompaniju i koji su posvećeni radu. Nikada se nismo delili i to je tajna uspeha – rekao je Vukadinović na svečanosti povodom šest decenija Metalca. – Pred nama su godine laganog hoda uzbrdicom, nastavićemo sa ulaganjem u modernizaciju i razvoj postojećih programa. Završetkom auto-puta stvoriće se uslovi da mnoge inicijative koje imamo od strane inostranih partnera pretvorimo u zajednička ulaganja.

Na kraju je Vukadinović prisutne podsetio na tri osnovna stuba na kojima Metalac već godinama izgrađuje svoju korporativnu kulturu – poštenje, poštovanje i poverenje.Na Svečanoj akademiji organizovanoj u reprezentativnom hramu kulture u centru Milanovca, najzaslužnijim pojedincima i partnerima uručene su statuete i plakete – “Za godine vernosti”.O tome šta ova kompanija znači svom gradu, govorio je predsednik opštine Gornji Milanovac Dejan Kovačević.- Nema mnogo opština u Srbiji koje imaju ovakav preduzetički duh u ljudima koji su stvorili, i koji i dalje stvaraju ovu i slične kompanije u Gornjem Milanovcu – rekao je, čestitajući jubilej.

Kompanija Metalac a.d. spada u red najzdravijih srpskih kompanija. Jedan je od najuspešnijih i najvećih proizvođača posuđa u Evropi, a osim toga proizvodi i sudopere, bojlere, kartonsku ambalažu i delove za autoindustriju.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here