Sutra, u nedelju, 07. aprila, povodom 68 godina od osnivanja društva, PD “Kablar“ organizuje tradicionalnu planinarsku akciju, uspon na vrh Ovčara. Ovim povodom iz ovog društva pozivaju sve da se pridruže u planinarenju, druženju i obeležavanju Dana društva.

PLAN  AKCIJE:

Okupljanje učesnika od 07:30 do 08:00 ispred železničke stanice u Čačku. Polazak u 08:00 organizovanim prevozom putem za Lučane, preko Markovice, do raskrsnice ka selima Rtari i Dučalovići (590mnv), priprema za pešačenje.

Otvaranje akcije u 08:30. Polazak na pešačenje lagnim usponom, asfaltnim putem, ka česmi u Dučalovićima (670mnv), kraći odmor. Nastavak  pešačenja konstatnim usponom do vrha Ovčara (986m) sa potrebnim pauzama. Zadržavanje na vidikovcima sa kojih se, u slučaju lepog  vremena, pruža lep pogled na čačansku kotlinu i vrhove Rudnika, Vujna, Bukovika, Ostrice, Jelice….  Silazak do manastira Sretenje (660mnv), kraće zadržavanje. Nastavak pešačenja do manastira Sv. Trojice i zatim, stazom koja vodi kroz šumu do auto-kampa, a zatim do škole u Ovčar Banji, gde se akcija završava oko 13:30.

Dužina staze je oko 11 km, uz ukupan uspon od oko 450 metara.

Po dolasku na cilj za učesnike je predviđen organizovan ručak po ceni od  250  dinara.

Povratak u Čačak organizovanim prevozom iz Ovčar Banje, počev od 14:30 pa nadalje, zavisno od broja učesnika.  Cena prevoza u oba smera je 200 din.

Prikupljanje novca za prevoz i kupovina bonova  za ručak vršiće se na sastanku, u utorak 02. aprila, i na dan akcije, pre polaska isped železničke stanice.

NAPOMENE:

– Obaveza vođa koji dovode organizovane grupe je da na staze povedu članove sa odgovarajućom opremom koji nemaju zdravstvenih problema. Odgovorni su za njihovu bezbednost i ponašanje na stazi i eventualne nezgode nastale samovoljom nekoga od njih, usled napuštanja planirane staze, dejstva alkohola i sl…

– Svi planinari  na  akciji učestvuju dobrovoljno, na sopstvenu odgovornost, u skladu sa Pravilnikom PSS i svojim zdravstvenim i fizičkim sposobnostima. Kretanje na stazi je organizovano, sa našim vodičima. Svako samostalno kretanje, van ovog plana  i predviđenog termina, je na sopstvenu odgovornost.

– Organizator zadržava pravo izmene plana. 

– Prijave  najkasnije  do  srede  03. aprila,  na  sastanku  ili  putem  kontakt  telefona. Potrebno  je  da  se  zaintersovani  prijave  na  vreme  kako  bi  se  obezbedio  potreban  broj vozila  za prevoz.

Kontakt za sve informacije, prijavu i potvrdu učešća: 

Aleksandar  Barać                            064 852 60 48

Miroslav Bogdanović                       063 642 684

Žarko  Đurić                                063 716 53 53

za Gornji Milanovac Boris Levai   064 192 38 16

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here