Potpisivanjem ugovora o saradnji između gradonačelnika Kraljeva dr Predraga Terzića i Maše Bubanj, “Helpovog” senior menadžera za ekonomski razvoj, u gradu na Ibru započeće realizacija projekta “Podrška socio-ekonomskoj stabilnosti u regionu Zapadnog Balkana 2019-2020”, koji se finansira u okviru “Nemačke razvojne saradnje”, a sprovodi ga ova nevladina organizacija.

U okviru ovog programa u Kraljevu će biti podržano najmanje 30 korisnika u njihovim namerama za započinjanje ili razvoj poslovnih delatnosti, donacijom u opremi ili materijalu prosečne vrednosti 2.400 EUR, organizacijom poslovnih i stručnih obuka, kao i praćenjem podržanih mikro i malih biznisa. Realizaciju ovih aktivnosti finansiraće “Help” donatorskim sredstvima u okviru “Nemačke razvojne saradnje” sa 72.000 EUR, uz učešće lokalne samouprave sa 25.200 EUR.

– Program je regionalnog karaktera i zasniva se na ekonomskoj i edukativnoj podršci održivom lokalnom razvoju. “Help” će primeniti mehanizme za podsticaj razvoja mikro biznisa u ciljnim gradovima u Srbiji i regionu, a glavne aktivnosti će biti usmerene na direktno otvaranje novih radnih mesta putem pomoći mikro i malim biznisima, organizovanje poslovnih i stručnih obuka i obrazovanja – kaže Maša Bubanj, “Helpov” senior menadžer za ekonomski razvoj.

“Help” je u Kraljevu do sada realizovao 13 projekata ekonomskog osnaživanja kroz koje je podržana 651 porodica u nastojanjima da obezbede redovne izvore prihoda, 168 porodica različitim stambenim rešenjima, kao i više projekata hitne humanitarne pomoći. Ukupna vrednost do sada realizovanih Helpovih programa podrške u Kraljevu iznosi više od 3 mil EUR.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here