OŠ “Branislav Petrović” obeležila je danas 150 godina rada, a svečanosti je prustvovalo i rukovodstvo Grada Čačka, na čelu sa gradonačelnikom Milunom Todorovićem.

Tom prilikom kolektivu OŠ “Branislav Petrović” iz Slatine gradonačelnik je čestitao dan škole i značajan jubilej – 150 godina postojanja i rada.

Generacije i generacije đaka su svoja prva znanja sticala baš u ovoj školi, a onda mnogi od njih nastavljali dalje školovanje, sve do akademskih zvanja i postajali poznata imena nauke, umetnosti, književnosti …. Po jednom od njih, našem pesniku, Branislavu Petroviću, škola od 2004. godine sa ponosom nosi ime.

Ova škola je počela sa radom 1869. godine, kao četvororazredna škola, a njen prvi učitelj je bio Vladimir Peruničić. O značaju slatinske škole svedoči podatak da je pedesetih godina prošlog veka bila u statusu polugimnzije i okupljala veliki broj učenika ne samo ovog kraja, već i šire. Danas je ova škola kulturni i obrazovni centar devet sela, koja se iz godine u godinu sve više razvija. OŠ “Branislav Petrović” je jedna od uspešnijih škola u našem kraju. O tome svedoče rezultati zajedničkog rada nastavnika i učenika uz podršku roditelja.

Gradonačenik Todorović se u ime grada, zahvalio bivšim i sadašnjim nastavnicima ne samo na znanju koje su preneli i prenose svojim učenicima, već i na tome što su im pokazali i pokazuju šta je lepo vaspitanje, istrajnost, doslednost. Sa željom da i ubuduće zajedno nastavimo da gradimo i razvijamo ovu školu, a vi, uvaženi profesori, nastavite svoj uspešan rad u obrazovanju i vaspitanju novih generacija

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here