U organizaciji Srpskog kulturnog centra u Istri iz Pule, od 11. do 19. aprila ove godine, održaće se tradicionalna manifestacija ”Dani srpske kulture u Istri”. Ove godine, manifestacija se održava po 11. put, a partner Festivala je Grad Čačak. U Puli i nekoliko drugih gradova Istre, predstaviće se deo kulturne ponude Čačka.

Festival srpske kulture u Istri koji je ove godine posvećen glumici Sonji Savić koja je pre 20 godina dobila upravo u Puli nagradu Zlatne arene.

Sonja Savić, rođena je u Čačku, gradu dinamičnog podneblja i kulture. Gradsko pozorište Čačak gostuje u Istarskom narodnom kazalištu, u subotu 13. aprila u 20,00 sati s predstavom „Tripih o radnicima“ o čemu je više rekla i sama direktorka Istarskog narodnog kazališta Gradskog kazališta Pula, Gordana Jeromela Kaić, koja je zahvalila g. Rašuli na pokretanju pozitivnog okruženja, širenja i razmene kulturnih manifestacija i rekla kako joj je čast ugostiti drage kolege i glumce iz Čačka, te biti deo jedne već ovako tradicionalne manifestacije u gradu.

Festival je i prethodnih godina posvećivan značajnim ličnostima srpske kulturne scene čime je potvrđena misija samog Centra a to je predstavljanje i zaštita srpske kulture.

Milan Rašula, predsednik Vijeća srpske nacionalne manjine, zahvalio je prije svega Istarskoj županiji i Gradu Puli na susretljivosti i potpori koju ima pri stvaranju ovakvih manifestacija. Najavio je bogat program koji počinje 11. aprila svečanim otvaranjem 11. Festivala srpske kulture u Istri u 18.00 sati u Srpskom kulturnom centru u Puli, a nastavlja se iste večeri Ejo Ethno Jazz Orchestra koncertom u Rock Caffeu, no kako je i sam Rašula rekao, svakog dana pregršt zbivanja od Pule, Fažane, Rovinja, Labina i Poreča, za svakog ponešto pa i očekuje dobar odaziv  ljubitelja dobre muzike, filma, umetnosti i srpske kulture.

Festival traje od 11.do 19. aprila u Puli, Rovinju, Fažani Labinu i Poreču.

Uz pregršt filmskih projekcija, koncerata, predstavljanja knjiga i ostalog kulturnog sadržaja može se samo zaključiti kako će publika sa zadovoljstvom odvojiti svoje vreme i prepoznati ovogodišnji izuzetno bogati program Festivala.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here