Pritvorenik M. P. umakao prilikom izlaska iz KBC Niš, gde je bio odveden na kontrolni pregled. Iskoristio trenutak dok je čuvar otvarao vrata „marice“. Sumnja se da je pripremao bekstvo.

Pritvorenik  M. P. (29) iz Okružnog zatvora u Prokuplju (na slici) pobegao je u ponedeljak, nakon što je bio na pregledu u KBC Niš, gde je prethodno odveden na kontrolni pregled, pošto je pre nekoliko meseci imao hiruršku intervenciju. Kako nam je rečeno iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija, M. P. je bio u pratnji dvojice komandira, pripadnika Službe za obezbeđenje i tom prilikom je imao lisice na rukama.

Komandiri koji su ga sprovodili, izveli su ga sa Klinike držeći ga podruku. Međutim, M. P. je iskoristio trenutak kada je jedan od njih otvarao vrata od “marice”, da se otrgne njegovom kolegi i otrči preko prometnog bulevara u pravcu stambenog naselja. Komandiri su odmah krenuli u potragu za njim, a ubrzo su im se pridružili pripadnici Policijske uprave Niš.

Inače M. P. je na isti način na kontrolni pregled dovođen više od dvadeset puta. Iz Uprave kažu da je ispoštovana bezbednosna procedura koja se odnosi na sprovođenje pritvorenika. On se u pritvoru nalazio od marta prošle godine zbog sumnje da je počinio tešku krađu.

Prema nezvaničnim informacijama M. P. je Albanac, čije je prebivalište u Podujevu i do sada je više puta osuđivan. Sumnja se da je bekstvo dobro isplanirao, tim pre što je, tokom boravka u pritvoru, imao dozvolu da telefonira, iako to nije uobičajeno. Kako saznajemo, ovu pogodnost imao je uz dozvolu suda, a ona se retko kome pruža.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here