Pretnju da će Olimpijakos preći u ABA ligu mnogi su shvatili upravo kao to – pretnju i način da izvrše pritisak na grčku ligu, u kojoj su Pirejci nezadovoljni tretmanom.


Međutim, očigledno je da je u pitanju nešto konkretnije od stvaranja buke.

Predstavnici Olimpijakosa sastaće se u sredu sa ABA ligom da bi razmotrili mogućnost priključenja kluba toj ligi. Generalni menadžer Olimpijakosa, Hristos Stavropulos i direktor marketinga Nikos Lepeniotis prisustvovaće tom razgovoru, da bi bili informisani o organizacionoj strukturi ABA lige“, objavio je specijalizovani portal “Eurohoops”.

Navodno, ako nekadašnji prvak Evrope bude i ubuduće zainteresovan, rukovodstvo regionalnog takmičenja opet će zasedati i odlučiti da li će priključiti Pirejce takmičenju klubova sa prostora bivše Jugoslavije.

Ljutnja Olimpijakosa pokrenuta je posle polufinala Kupa Grčke, u kojem su crveno-beli iz Pireja napustili parket Panatinaikosa, nezadovoljni suđenjem. Odmah posle te utakmice najavili su da neće igrati protiv najvećeg rivala osim ako utakmice sude inostrani arbitri.

Sa druge strane, ABA liga je posle nekoliko značajnih promena konačno utvrdila svoj sistem sa dva ranga (ABA 1 i ABA 2), sistemom kvalifikovanja i eliminacije i nije potrebno naglašavati koliko će “tumbanja” i kompromisa biti potrebno da se u ligu ubaci još jedan klub, zvao se on i Olimpijakos.

Uz to, poznato je da je Olimpijakos vlasnik Evroligine licence i da sa te strane nema imperativ rezultata u nacionalnom prvenstvu, dok je karta za najjače takmičenje na Jadranu svake sezone glavni i najveći motiv timovima u regionu. Zato je i sportski segment ove priče veoma važan.

Ostaje da se vidi da li će ovi razgovori zaista biti konkretizovani i da li ćemo ponovo u ABA ligi imati timove iz država koje nisu činile nekadašnju SFR Jugoslavije.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here