Lider Nove Srbije, Velimir Ilić, na konferenciji za medije istakao je da iako podržava narod koji učestvuje u protestima “Jedan od pet miliona”, on samo posmatra sa strane i ne učestvuje direktno kao lideri Saveza za Srbiju.

“Najveći problem je što se ne zna ko vodi ove proteste, jer izgleda da ih vode svi. Neki od njih od toga žele da naprave svoju ličnu promociju i interesi naroda nisu im na prvom mestu. Smatram da protest nema ozbiljnu priču, ozbiljne zahteve niti ozbiljne uslove koje bi tebalo postaviti Vladi. Deca koja su protestvovala zbog hapšenja svog drugara su vođama protesta održala lekciju kako se to zapravo radi – postavi se uslov, da se rok i čeka izvršenje. Njihov protest sam gledao sa zadovoljstvom”, izjavio je Ilić.

On se zapitao i šta će učesnici protesta ispred privatne televizije PINK?

“Oni ne treba tim da se bave. Već Vladom i na kraju krajeva, REM – om, jer njegovo rukovodstvo je dalo dozvole svim elektronskim emiterima. Ne mogu da verujem da oni pominju da dolaze ispred televizije Pink i učestvuju u svemu tome. Ako problem postoji treba se izvršiti pritisak na REM, a ne na novinare i privatnike”, rekao je Ilić.

Srbi će postati robovi u svojoj državi

On se osvrnuo na lokalnu politiku i naglasio da trenutna vlast u Čačku pravi katastrofalne greške koje će skupo kopštati buduće generacije.

“Izgubili smo naše privrednike, a dovodimo strane kojima se poklanja zemlja. U velikog nemačkog investitora, čijim dolaskom se gradonačelnik hvali, učoženo je oko 60 miliona evra. Zar nije bilo logičnije i ekonomičnije da se taj novac uloži u male srpske privrednike i da im se šansa. Te strane fabrike liče na koncentracione logore, a naši ljudi će tu biti robovi”, kaže Velimir Ilić.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here