КUP “Rektora” je tradicionalno i najmasovnije sportsko takmičenje studenata Univerziteta u Кragujevcu koje se sprovodi u 7 sportskih disciplina po sledećim kategorijama: futsal, košarka (m), košarka (ž), odbojka (m), odbojka (ž), rukomet (m), rukomet (ž), šah (m), šah (ž), stoni tenis (m), stoni tenis (ž), streljaštvo (m), streljaštvo (ž), streljaštvo pojedinačno. Na ovom takmičenju okuplja se preko 1000 studenata sa svih fakulteta Univerziteta u Кragujevcu. Pobednik Кupa Rektora se bira u generalnom plasmanu kroz bodovanje u svakoj disciplini.

Ovo takmičenje po ustaljenoj tradiciji otvara i zatvara Rektor Univerziteta na ceremoniji otvaranja i zatvaranja Кupa. Treba naglasiti da ekipe predstavljaju svoje matične fakultete našeg Univerziteta i da je glavni cinj afirmacija ekipnog takmičarskog i sportskog duha, kao i obogaćivanje studentskog života u centarlnoj Srbiji.

Ovogodišnji „Кup Rektora“ se održava u nedelju 14. aprila u gradu Čačku. Čačak je jedan od vitalnih gradova našeg Univerziteta, s obzirom da se u njemu nalaze dva fakulteta Univerziteta u Кragujevcu, a po tradiciji za termin se okvirno bira drugi vikend od obeležavanja „dana studenta“ i rođendana Univerzitetskog sportskog saveza Кragujevca koji ove godine slavi 46. godina postojanja.

Pozivaju se stanovnici grada Čačka da bodre naše studente u nedelju. Svečano otvaranje održaće se u 10:00 u Borčevoj hali, a sportski program počinje od 11:00 i zavisno od sporta završava se u periodu od 15:00 do 19:30. Svečana dodela pehara i medalja, kao i proglašenje pobednika Кupa u generalnom plasmanu, planirani su za 20:00 u Borčevoj hali. Raspored sportova po salama je sledeći:

-futsal – hala SC „Mladost“ u Atenici,

-košarka (m/ž) – Borčeva hala,

-rukomet (m/ž) – OŠ „Preljina“,

-odbojka (m) – Mašinsko-saobraćajna škola,

-odbojka (ž) – Medicinska škola,

-stoni tenis (m/ž) – Dom slepih i

-šah – Fakultet tehničkih nauka u Čačku

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here