Višemesečna saga sa sms naplatom parkinga se nastavlja. Portal Reflektor je pisao o mnogim čudnim okolnostima pod kojima se ovaj tender sprovodio, postavili smo mnoga pitanja direktoru Zoranu Blagojeviću, ali smo naišli na zid ćutanja.

Zoran Blagojević

Prethodni tender je poništen jer je neko otvarao ponudu najpovoljnijeg ponuđača firme “Đoković softver”. Ko je to uradio i zašto niko ne zna ili ne želi da zna. Posle poništavanja tendera Čačak je ostao bez sms naplate parkinga. U međuvremenu raspisan je nov tender, a odluka JKP Parking servis očekuje se u narednim danima.

Jednu ponudu dala je firma “Dokus” po ceni od 1.8 miliona dinara. Drugu ponudu dala je firma “Djoković softver” po ceni od svega 12 dinara. Ta ponuda se tumači kao bezobrazno niska, ali ona dolazi od firme čiji softver JKP Parking servis koristi u poslednje 4 godine. Više puta direktor Blagojević javno je hvalio i tu firmu i njen softver. Sada taj isti softver može da dobije praktčno besplatno. Ili će ipak platiti 1.8 miliona dinara firmi “Dokus” koja je za te 4 godine radila usluge održavanja za firmu :Djoković softver”.

U isto vreme kako bi problem bio prevazidjen dok tenderski postupak traje, “Dokus” je gradu ponudio besplatno softver do kraja godine, što je grad i prihvatio. Onda je “Djoković softver” ponudio gradu besplatno softver na neodredjeno vreme. I dok ovo nadmetanje traje, JKP beleži gubitke, a građani jure za inkasantima po ulici ne bi li platili parking.

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here